TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Yusuf Baran Küresel Genç Akademi Yürütme Kurulu'nda

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Yusuf Baran Küresel Genç Akademi Yürütme Kurulu'nda

TÜBA-GEBİP Üyesi ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Baran, Küresel Genç Akademi (Inter Academy Panel,  The Global Network of Young Academies) Yürütme Kurulu Üyeliği'ne (Executive Committee) seçildi.

2013 yılında Küresel Genç Akademi’ye üye seçilen Doç. Dr. Baran, 21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Şili Üniversitesi'nde (Universidad de Chile, Santiago, Şili) gerçekleştirilen  Küresel Genç Akademi'nin Genel Kurulu’nda 24 Mayıs’ta yapılan seçim sonucunda %54 oy alarak bu kez Küresel Genç Akademi'nin Yürütme Kurulu Üyeliği'ne  (Executive Committee) seçildi.

Doç. Dr. Yusuf Baran üyeliği hakkında şöyle konuştu: "Küresel Genç Akademi, 58 ülkeden 200 seçkin üyesi bulunan uluslararası bir genç bilim akademisi ve bu yüzden ülkemizin bu akademideki temsiliyeti son derece önemli. Küresel Genç Akademi’nin politikalarını belirleyen ve nihai karar mercii olan nihai karar mercii olan yürütme kurulunda ülkemizden bir bilim insanının bulunması büyük bir kazanım olmuştur. Bu üyelikler, ülkemizin akademik anlamda gerçekleştirdiği atılımları ve yatırımları tüm dünya bilim insanlarının öğrenmesine ek bir zemin sağlayacaktır."