XIII. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongresi’nde “TÜBA Oturumu”

XIII. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongresi’nde “TÜBA Oturumu”

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Ana Bilim Dalı’nın ev sahipliği ve Türk Histoloji ve Embriyoloji Derneği iş birliğinde düzenlenen aynı zamanda TÜBA’nın da bilimsel destek sağladığı XIII. Ulusal Histoloji ve Embriyoloji Kongresi, 30 Nisan-3 Mayıs 2016 tarihinde Çeşme Ilıca Otel’de gerçekleştirildi.

Kongre’ye alanlarında uzman, dünyanın ileri gelen merkezlerinden 14 uluslararası ve 16 ulusal davetli konuşmacı ile toplam 450 bilim insanı katıldı. TÜBA Kök Hücre Çalışma Grubu Üyeleri tarafından “Türkiye'de kök hücre çalışmaları”nın masaya yatırıldığı TÜBA Oturumu’nda; Prof. Dr. Gülperi Öktem “Türkiye’de kök hücre araştırmaları ve kök hücre lisansüstü eğitimi” hakkında bilgi verirken, “Türkiye'de Klinik Kök Hücre Uygulamaları” Prof. Dr. Taner Demirer tarafından aydınlatıldı. Türkiye’de yapılmakta olan iki önemli klinik araştırmadan biri “İskemik Kardiyomiyopatide Kök Hücre Yaklaşımları” Prof. Dr. Alp Can ve diğeri “Nöromuskuler Dejeneratif Hastalıklarda Kök Hücre Uygulamaları: Laboratuvardan Kliniğe” Prof. Dr. Erdal Karaöz tarafından sunuldu.

Oturum sonunda üniversitelerde kök hücre eğitiminin standart hale getirilmesi, kök hücre alanında yapılan çalışmaların artırılması ve çalışma imkânlarının geliştirilmesi konusunda öneriler ortaya konuldu. Çeşitli hastalıklarda yapılan kök hücre uygulamalarının tedavi süreçlerindeki olumlu etkilerinin konuşulduğu Oturum’da, klinik uygulamaların yapılacak yeni çalışmalarla desteklenmesi gerektiği konusunda fikir birliği sağlandı.  

İlgili Fotoğraflar