TYB’den TÜBA Üyeleri Prof. Küçük ve ile Prof. Tabakoğlu’na "Üstün Hizmet Ödülü"

TYB’den TÜBA Üyeleri Prof. Küçük ve ile Prof. Tabakoğlu’na "Üstün Hizmet Ödülü"

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) tarafından “Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları” kapsamında Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına katkıları dolayısıyla TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Raşit Küçük ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Ahmet Tabakoğlu ile birlikte Prof. Dr. Bekir Karlığ’a “Üstün Hizmet Ödülü” verilmesi kararlaştırıldı.

TYB Genel Başkanı Prof. Musa Kazım Arıcan, 5 Ocak tarihinde TYB Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla, ödül alan isimleri kamuoyuna duyurdu.

"Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları Ödülleri"
Hikaye dalında "Işıklar Açık Kalsın" kitabıyla Mehmet Kahraman, şiir dalında "Tut Elimden Düşmeyelim" eseriyle Mehmet Ragıp Karcı, roman dalında "Kuşlar Yasına Gider" isimli kitabıyla Hasan Ali Toptaş, deneme dalında ise "Evin Mahremi Olmak" isimli eseriyle Ali Yurtgezen 2016 yılının ödül alacak isimleri arasında yer aldı.

Fikir dalında Ercan Yıldırım, "Araştırma"da Hüseyin Yayman, "İnceleme"de Celal Soydan, "Edebi Tenkit"te Hayriye Ünal, "Gezi"de Faruk Uysal, "Hatıra"da Sare Çizmecioğlu, "Tercüme"de Mehmet Hakkı Suçin, "Biyografi"de Fahrettin Gün, "Çocuk Edebiyatı"nda Vural Kaya, "Tiyatro"da Hale Canat Cürgül ve "Şehir Kitapları"nda ise Esenler Belediyesi ödüle layık görüldü.

Basın, yayın, televizyon ve radyo alanında da ödüller verildi; "Basın Fikir" dalında Beril Dedeoğlu, "Basın Fıkra"da İsmail Kılıçarslan, "Dergi Yayıncılığı"nda Aşkar Dergisi, "Elektronik Yayıncılık"ta Hece Taşları, "Televizyon Programı"nda TV NET, "Radyo Programı"nda ise TRT Radyo ödül sahibi olarak belirlendi. "Müzik" dalında Sedat Anar, "Ehl-i Beyt Besteleri" albümü ile bu yıl ödül verilecekler arasında yer aldı. 

"Kamu Yayıncılığı" dalında Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanlığı'na, "Özel Yayıncılık" alanında ise Kapı Yayınları ödüle layık görüldü.

Ödüllerin verileceği tarih TYB tarafından duyurulacak.