TÜBA ve Bilkent Üniversitesi’nden "Prof. Dr. Aziz Sancar Konferansı"

TÜBA ve Bilkent Üniversitesi’nden "Prof. Dr. Aziz Sancar Konferansı"

Nobel Ödülü sahibi TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Aziz Sancar, TÜBA ve Bilkent Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen “DNA Onarımının Mekanistik Temeli” adlı konferansını18 Mayıs 2016 Çarşamba günü Saat 15:30'da Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Konser Salonu'nda gerçekleştirecek.

Fotoliyaz enzimi ile başlayan bilimsel araştırmaları sonucunda nükleotid kesim onarımını tanımlayan ve biyolojik saatin mekanizmalarını çözen 2015 Nobel Kimya Ödülü sahibi Prof. Dr. Sancar’ı bin kişi dinleyecek; Konferans’ta çeşitli fen ve anadolul liseleri ile farklı üniversitelerden öğrenciler, rektörler, dekanlar ve bilim insanları, öğretmenler ile basın ve kurulu temsilcileri ve TÜBA Üyeleri katılımcı olarak yer alacak.

TÜBA Konsey Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Tayfun Özçelik’in konuşmasının ardından gerçekleşecek olan mini konser sonrası TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ile TÜBA Üyesi ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar'ın açılış konuşmalarının devamında "Aziz Sancar Konferansı" gerçekleştirilecek. Konferans sonrasında Prof. Dr. Aziz Sancar, dinleyicilerin sorularını da cevaplayacak.