TÜBA Üyelerine ‘5.Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü’

TÜBA Üyelerine ‘5.Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü’

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak, Asli Üyesi Prof. Dr. Ali Akyıldız ve TÜBA Uluslararası Akademi Ödülü sahibi Mehmet Genç Türk Kültürüne Hizmet Vakfı tarafından verilen 5. Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü’ne layık görüldü.

5 Ocak 2016 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu İstanbul’da gerçekleştirilen törende 5.Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü’nü Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Yönetim Kurulu'nun belirlediği Seçici Kurul kararıyla kazanan; Alev Ebbüziya, Prof. Dr. Ali Akyıldız, Mehmet Genç ile Prof. Dr. Selçuk Mülayim’e ve törene katılamayan Prof. Dr. Ahmet Yaşar Ocak’ın adına Prof. Dr. Fahameddin Başar’a 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül takdim etti.

Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü
Türk Kültürüne Hizmet Vakfı manevi, tarihi ve kültürel değerleri araştırmak,  geliştirmek,  korumak, yaşatmak, değerlendirmek, yaymak, tanıtmak amacıyla ilim, kültür ve sanat alanlarında Türk kültür değerlerine hizmet veren, yaşayan kültür ve sanat insanlarına kurulduğu yıldan itibaren ödüllendirmeyi hedefliyor.

‘Türk Kültürüne Hizmet Şükran Ödülü’ beş yılda bir  olmak üzere; edebiyat, tarih,  örf,  adet, gelenek, görenek,  sanat ve müzik gibi konularda hizmet vermiş isimlere duyulan saygı ve önemi belirtmek ve genç nesilleri özendirmek amacıyla veriliyor. 

İlgili Fotoğraflar