TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Atandı

TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Muzaffer Şeker Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü'ne Atandı

TÜBA Konsey Üyesi ve aynı zamanda Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde rektörlük görevini yürüten Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 9 Aralık 2014 tarihinde yeniden Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’ne atandı.

Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada; Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 130’uncu ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından; Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden Prof. Dr. Muzaffer Şeker’in atandığı bildirildi.

Prof. Dr. Muzaffer Şeker kimdir?

Prof. Dr. Muzaffer Şeker 1961 yılında İzmir’de doğdu. Bursa Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden 1986 yılında mezun oldu. 1995 yılında İngiltere’de Leicester Üniversitesi’nde İnsan Anatomisi üzerine doktora derecesi aldı. 2000 yılında Doçent, 2006’da profesör oldu. Türk Anatomi ve Klinik Anatomi Derneği’nin Yönetim Kurulu Üyeliğinden başkanlığına kadar çeşitli kademelerde görev almış ve Temel Tıp Bilimleri Platformu’nda eş Genel Sekreterliği görevini de yürüttü. Meram Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi ve Bilişimi Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yürütürken Aralık 2010’da Konya Üniversitesi'nin kurucu rektörlüğüne atandı ve halen Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü olarak görevini yürütüyor. Yükseköğretim Kurulu bünyesindeki çeşitli komisyonlarda üyelikleri bulunan Prof. Dr. Muzaffer Şeker, 2012 yılında TÜBA Asli Üyesi seçilmiş olmakla birlikte halen TÜBA Konsey Üyeliği görevini de sürdürmektedir. Prof. Dr Şeker ayrıca birçok bilimsel derginin editör kurulunda da görev almaktadır.