TÜBA Başkanı Prof. Acar’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Acar’ın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıl Dönümü Mesajı

Çanakkale Zaferi, büyük milletimizin engin tarihinde müstesna bir yere sahiptir. En zor şartlarda milletimizin inanç, azim, birlik ve kararlılığıyla emperyalist müttefiklere karşı kazanılan ve millî mücadelemiz ile Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu sürecinde tarihi bir adım olan bu şanlı zafer; Türk milletinin vatanı, milleti, devleti, kutsal değerleri ve bağımsızlığı uğrunda neleri yapabileceğini de tüm dünyaya göstermiştir.

Büyük zaferden yaklaşık 100 yıl sonra maruz kaldığımız ve Türkiye Cumhuriyeti ve milletimizin birlik, dirlik, bağımsızlık ve bekasına yönelik; terör, darbe girişimi ile insanlık ve hukuk dışı her tür saldırıyı içeren melez, vekalet savaşını da büyük milletimiz, Çanakkale ve millî mücadele ruhuyla kazanacaktır. Bu süreçte Türk bilim camiası ve Akademisi de üzerine düşen millî görevlerin gereğini yerine getirmeye devam edecektir.  

Çanakkale Zaferinin 102. yıl dönümünde;  engin tarihimiz boyunca vatan, millet ve devletimizin varlık, birlik, bağımsızlık ve bekasi ile değerlerimiz uğrunda hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete irtihal eden tüm gazi ve kahramanlarımızı rahmetle, şükranla  ve minnetle anıyor; bu uğurda her alanda mücadeleyi sürdüren tüm kahramanlarımıza da Allah’tan başarılar diliyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR
TÜBA Başkanı