TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün Gebze Teknik Üniversitesi rektörlüğüne Atandı

TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün Gebze Teknik Üniversitesi rektörlüğüne Atandı

TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Haluk Görgün 18 Kasım tarihinde Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne  atandı.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre; Anayasa'nın 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Haluk Görgün Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne  atandı.

Prof. Dr. Haluk Görgün göreve atanmasının ardından yaptığı açıklamada; “18 Kasım 2014 tarihi itibariyle Sayın Cumhurbaşkanımızın teveccühüyle 2014-2018 dönemi için Gebze Teknik Üniversitesine Rektör olarak atanmış bulunmaktayım.

Bu vesileyle, 2010-2014 döneminde görev yapan Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Orhan Şahin’e Üniversitemiz için yapmış olduğu çalışmalar nedeniyle teşekkür ederim.

Öncelikle, büyük destekleriyle beni bu göreve layık gören Üniversitemizin değerli öğretim üyelerine şükranlarımı sunarım. Bu eşsiz desteğinizle bizlere güç verdiniz, güven verdiniz.

Büyük bir onur duyarak sürdüreceğim Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğü görevim süresince şahsım ve ekibim, üniversitemizin akademik ve idari kadrosunun desteğiyle ve GTÜ’ye hizmet etmenin ülkeye hizmet etmek olduğu bilinciyle her yönüyle beklentileri karşılayan, rekabet gücü yüksek, değişim ve gelişime açık girişimci bir üniversite hedefi için var gücümüzle çalışacağız. Yapacağımız tüm çalışmalarda; temel felsefemiz GTÜ Ailesinin gönlünün çektiği ile bizim gücümüzün yettiğini bir yerde kesiştirme çabası olacaktır.

Bu görev itibariyle işimizin zor ve sorumluluğumuzun büyük olduğunu biliyoruz. Ancak aynı oranda, inancımız ve azmimiz de büyük! Üniversitemiz için hayallerimiz var. Önce hayallerimizi hedeflere, daha sonra hedeflerimizi gerçeklere dönüştüreceğiz. Sizlerden tek isteğimiz, Üniversitemize katkı yapacak  değerli çalışmalarınızı ve bize verdiğiniz desteği sürdürmenizdir.

“İnsan yaptıklarının toplamı değil, henüz gerçekleştiremediklerinin toplamıdır”. Bu nedenle, Üniversitemiz için hep gerçekleştiremediklerimizin peşinden koşmaya devam edeceğiz.

Bundan sonra, GTÜ Ailesi olarak her birimizin Üniversitemizde yaptığımız iş ve sorumluluklarımız gereği payımız farklı olabilir, ancak paydamız tek ve ortaktır: Karşılıklı anlayış, işbirliği, güven ve huzur ortamı içerisinde üniversitemize koşulsuz hizmet!

GTÜ Ailesinin bir parçası olmanın gücünü, ayrıcalığını ve mutluluğunu kalbinizden hiç eksik etmemeniz temennisiyle 2014-2018 döneminin Üniversitemiz için hayırlı olmasını diler, tüm GTÜ Ailesine sevgi, saygı ve hürmetlerimi sunarım” dedi.

Prof. Dr. Haluk Görgün kimdir?

1995 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik- Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümünden mezuniyetinin akabinde, 1998 yılında aynı üniversitenin Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans öğrenimini tamamladı. 2003 yılında ‘Nonlinear Observer Design for Fuel Cell Power Systems’ başlıklı doktora teziyle doktora eğitimini Rensselaer Polytechnic Institute, New York, Amerika Birleşik Devletlerinde tamamladı. Doktora mezuniyetinin ardından University of Connecticut’ta 2004-2005 yılları arasında doktora sonrası bilimsel çalışmalarda bulundu.

2005 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik- Elektronik Fakültesi, Elektrik Mühendisliği Bölümünde Yardımcı Doçent olarak çalışmaya başlayan Dr. Haluk Görgün, 2008 yılında doçent unvanını aldı, 2008-2009 yılları arasında Elektrik Mühendisliği Bölüm Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi, Elektrik- Elektronik Fakültesi, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı olan Dr. Haluk Görgün, 2009-2013 yılları arasında Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölüm başkanlığı görevini sürdürdü. Bölüm Başkanlığı süresince İngilizce lisans programı, İngilizce Yüksek Lisans programı, Tezsiz 1. Eğitim Yüksek Lisans programı, Tezsiz 2. Eğitim yüksek lisans programı, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ile ortak Tezsiz Yüksek Lisans programlarının kuruculuğunu yaptı. Dr. Haluk Görgün 2007-2010 yılları arasında Avrupa Birliği 7 Çerçeve Programı Enerji Alanı Türkiye Delegeliği görevinde bulundu. Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark, BAP Koordinatörlüğü, Bilim Uygulama ve Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu üyeliklerinde bulunan Dr. Haluk Görgün 2010-2013 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Sigma Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi Editörlüğü görevini yürüttü. Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı, Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü ve Rektör Yardımcısı olarak üniversitesine hizmet verdi. Prof. Dr. Haluk Görgün 2012 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Asosiye Üyesi seçildi.