TÜBA Asli Üyesi Prof. Şahin ECPVS’ye Yeniden “Bilim Diplomatı” Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Şahin ECPVS’ye Yeniden “Bilim Diplomatı” Seçildi

TÜBA Asli Üyesi, TÜBA Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü ve Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Zootekni ve Hayvan Besleme Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Kazım Şahin, European College of Poultry Veterinary Science (ECPVS) tarafından tekrar “Bilim Diplomatı” seçildi.

ECPVS Komitesi’nin değerlendirmesi sonucunda Prof. Şahin, 2011 yılından bu yana diplomat olarak çalışmalarını sürdürdüğü ECPVS tarafından 23 Eylül 2021 tarihine kadar yeniden “ECPVS Diplomatı” seçildi.

Bir ECPVS Diplomatı olarak, akademinin çalışmalarına katkıda bulunacak olan Prof. Dr. Kazım Şahin şu şekilde konuştu: “Asıl amacı Avrupa’da Kanatlı Veteriner Biliminin kalitesini artırmak olan ECPVS’ye Nisan 2011 yılında bilim diplomatı olmaya hak kazandım. Diplomatlığım bu yıl 24 Eylül’de, beş yıllık süre için 23 Eylül 2021’e kadar ikinci defa akredite edildi. Avrupa’da üniversite sonrası veteriner hekimlerin kanatlı alanında eğitimi için gerekli olan standartları oluşturmak temel görevlerimiz arasında. Ayrıca, kanatlı bilimler alanında hayvanların refahı ve sağlığı, kaliteli et üretimi gibi konularda otoriter veteriner hekimlerin yetiştirilmesine ve bilimsel çalışmaların yapılmasına katkıda bulunmak önceliklerimizi oluşturuyor. ECPVS herhangi bir ticari ve kar amaçlı bir kuruluş değil. Kanatlı bilimleri çalışanların kanatlı üretim ve kontrol sistemleri, kanatlı ürünlerin halk sağlığındaki önemi, hastalıkların kontrolü gibi konularda yetiştirilmesi için çalışmalarda bulunuyoruz. Her yıl ECPVS Kanatlı Kongresi de düzenleniyor. Toplumumuzun kaliteli kanatlı eti üretimi için mutlaka gerekli olan bilimsel çalışmalarımız devam ediyor.” Prof. Şahin ayrıca Türkiye’de konu hakkında çok daha fazla çalışma yapılması gerektiğinin altını çizdi.