TÜBA 44. Genel Kurulu Yapıldı

TÜBA 44. Genel Kurulu Yapıldı

TÜBA 44. Genel Kurulu Toplantısı; Asli, Şeref ve Asosiye üyelerin katılımıyla, 14 Aralık 2013 tarihinde Ankara Grand Rixos Otel’de yapıldı.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan toplantıda; TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR, bir konuşma yaptı. Konuşmasına Genel Kurul’u selamlayarak ve bu yıl vefat eden Akademi üyelerine rahmet dileyerek başlayan Acar, yönetim yaklaşımı ve görevi devraldığından beri gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi verdi. “Farklılıkları zenginlik olarak değerlendirmeyi, kurumsallaşmayı ve kurumsal devamlılığı, hukuk ve ahlak ilkelerine uymayı, Türkiye’nin ulusal akademisi olma bilinç ve sorumluluğunu esas alan stratejik bir yaklaşımı benimsediklerini” ifade eden Acar, bu süre içinde önceki dönemden kalan birikmiş işlerin sonuçlandırılmasına ve Akademi’nin yeniden yapılandırılması ve kurumsallaşmasına yönelik faaliyetlere öncelik verildiğini söyledi. Mevcut program ve projelerin sürdürülmesi yanında “yeni projeler”in de geliştirildiğini belirten Akademi Başkanı, şimdiye kadar “görünmez” işlere yoğunlaşıldığını, ancak 2014’ün “görünür işler”in ağırlık kazandığı bir yıl olacağını söyledi. TÜBA Bütçesi ve Stratejik Planı ile üyelerin başarıları ve yeni projeler hakkında bilgiler de veren Acar, benimsedikleri yaklaşımla daha güçlü ve saygın bir TÜBA ve Türkiye amacı doğrultusunda çalışacaklarını söyledi.

Akademi Başkanı’nın konuşmasının ardından, bu yıl içinde vefat eden 3 Akademi Üyesi Prof. Dr. Alaeddin AKÇASU, Prof. Dr. Oğuz KAYAALP ve Prof. Dr. Oğuz Kerim BAŞKURT için sırasıyla Şeref Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı ULUS ile Asli Üyeler Prof. Dr. Muzaffer ŞEKER ve Prof. Dr. Umran Savaş İNAN birer anma konuşması yaptı.

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. M. İlhan BAŞGÖZ’ün türküler ve türkülerin hikayelerini içeren “Türküler Çıkmış Yola Savulun” konulu Akademi konferansı ve Sanatçı Kubilay DÖKMETAŞ’ın, konferans süresince bahsi geçen her türküyü seslendirmesi oldukça ilgi gördü.

TÜBA 44. Genel Kurul Toplantısı; üye seçimi, stratejik plan ve bütçeye ilişkin gündem maddelerini takiben Genel Kurul Üyeleri’nin dilek ve görüşlerinin alınmasının ardından sona erdi.

Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın Açılış Konuşmasının Özeti

 

İlgili Fotoğraflar