2016 IAP Genel Kurulu ve Uluslararası Konferansı Güney Afrika’da Gerçekleştirildi

2016 IAP Genel Kurulu ve Uluslararası Konferansı Güney Afrika’da Gerçekleştirildi

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, 28 Şubat-2 Mart 2016 tarihleri arasında Güney Afrika Hermanus’ta düzenlenen ve TÜBA’nın da üyesi olduğu Inter Academies Partnership’in (IAP) 2016 Genel Kurulu ve “Bilim Danışmanlığı / Science Advice” konulu uluslararası konferansa katıldı.

Genel Kurul’da IAP eş başkanlık ve Yönetim Kurulu üyeliği seçimleri de yapıldı. Seçimler sonucunda 2016-2018 dönemi için IAP eş başkanlıklarına Prof. Dr. Van ter Meulen (Almanya) ikinci kez ve Prof. Dr. Krishan Lal (Hindistan/AASSA Başkanı) seçildi. Yönetim kurulu üyeliklerine ise “sanayileşmiş ve gelişmekte olan ülkeler” kontenjanından Avustralya, Brezilya, Güney Kore, İtalya, Japonya, İngiltere, Güney Afrika, Küba, İran, Kanada, Şili Ulusal Bilim Akademileri ile Afrika Bilimler Akademisi seçildi.

“Bilim Danışmanlığı / Science Advice” konulu uluslararası IAP konferansında da bilim akademilerinin bilim temelli danışmanlık işlevi çeşitli yönleriyle ele alındı. Konferansta ayrıca IAP stratejik planı, IAP’nin yeni yapılanması, “Küresel Genç Akademi”yle ilgili konular da ele alındı.

İlgili Fotoğraflar