TÜBA Genç Akademi Üyesi Dr. Gür’e TÜSEB Prof. Dr. Aziz Sancar Teşvik Ödülü

TÜBA Genç Akademi Üyesi Dr. Gür’e TÜSEB Prof. Dr. Aziz Sancar Teşvik Ödülü

Akademi Şeref Üyesi, Nobel Ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar adına verilen Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) 2023 Prof. Dr. Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülü  TÜBA Genç Akademi Üyesi Doç. Dr. Mert Gür’ün oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin (İTÜ) görevlendirmesiyle misafir doçent öğretim üyesi olarak Hesaplamalı Biyoloji ve Sistem Biyolojisi bölümünde akademik çalışmalar gerçekleştirmek üzere Pittsburgh Üniversitesi'nde bulunan Dr. Gür törene katılamadı. Ödülünü, Gür'ü temsilen İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Lütfiye Durak Ata aldı.

T.C. Sağlık Bakanı, Prof. Dr. TÜSEB Başkanı Erhan Akdoğan, misafir ülke sağlık bakanlarının konuşmalarıyla açılan programda; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video mesajla tebrik ettiği bilim insanlarına ödülleri 9. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda düzenlenen törenle takdim edildi. 2023 TÜSEB Aziz Sancar Bilim Ödülü Akdeniz Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ömer Özkan, TÜSEB Özel Ödülü Drexel Üniversitesi’nden Prof. Dr. Banu Onaral, TÜSEB Teşvik Ödüllerine ise Erciyes Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Yavuz Nuri Ertaş, Koç Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Levent Beker, İhsan Doğramacı Üniversitesi'nden Dr. Öğr. Üyesi Serkan Belkaya, Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nden Doç. Dr. Neslihan Üstündağ Okur ve İTÜ Doç. Dr. Mert Gür layık görüldü. 

Doç. Dr. Mert Gür kimdir?
1983 yılında Hamburg’da doğdu. Lisans derecesini 2006 yılında ODTÜ Makina Mühendisliğinden aldı, doktorasını 2010 yılında Koç Üniversitesi Hesaplamalı Bilim ve Mühendisliği programında tamamladı. Türkiye ve ABD'de Pittsburgh Üniversitesi (University of Pittsburgh-Pitt), UC Berkeley, Lawrence Berkeley National Lab’ın olduğu çeşitli üst düzey akademik ve araştırma kurumlarında toplamda 16 yıldan fazla biyomoleküler simülasyon ve modelleme deneyimine sahip olan Dr. Gür, Nature, Science ve Nature Communications gibi prestijli dergilerde 30'dan fazla makale yayımladı. Başlıca araştırma alanları; Hesaplamalı Yapısal Biyoloji, Moleküler Biyofizik, Moleküler Tıp ve Makina Mühendisliği olan Dr. Gür, Türkiye, ABD ve AB tarafından fonlanan 18 farklı projede yürütücü olarak görev aldı. İTÜ'de Makina Fakültesi Dekan Yardımcılığını ve Fen Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevlerini üstlendi. İTÜ'de 2.500'den fazla öğrenciye toplamda 42 ders verdi ve ayrıca yurt dışında Pitt Makina Mühendisliği ve Malzeme Bilimi Bölümü’nde lisans olmak üzere ve Pitt Tıp Fakültesi lisansüstü programlarında birçok ders verdi, veremeye de devam ediyor. TÜBA GEBİP, Bilim Akademisi BAGEP, TÜBİTAK Ulusal Lider Araştırmacı ve TÜSEB Teşvik gibi birçok üstün başarı ödülünü ve bursunu kazandı. İTÜ Makina Fakültesi Öğretim Üyesi olan Doç. Dr. Mert Gür, İTÜ tarafından görevlendirildiği Pitt Tıp Fakültesi bünyesindeki Hesaplamalı Biyoloji ve Sistem Biyolojisi bölümünde misafir doçent öğretim üyesi  olarak akademik çalışmalarına devam ediyor.

İlgili Fotoğraflar