TÜBA Asli Üyesi Prof. Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Elmas Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Seçildi

TÜBA Asli Üyesi ve Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı’na seçildi.

Prof. Dr. Muzaffer Elmas, 31 Ocak 2018 tarihinde yapılan Yükseköğretim Kalite Kurulu toplantısında yapılan seçim sonucunda dört yıl süresince Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanlığı görevini yürütecek.

Muzaffer Elmas Kimdir?

1956 yılında Giresun’da doğdu. 1980 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi’ni bitirdi. Aynı üniversitede, 1983 yılında yüksek lisans ve 1988 yılında doktora eğitimini tamamladı. 1980 yılında Sakarya Devlet Mimarlık ve Mühendislik Akademisi’nde asistan olarak göreve başladı.1988 yılında İTÜ Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nde yardımcı doçent, 1994 yılında doçent ve 2000 yılında profesör unvanını aldı. 2002 ile 2010 yılları arasında yürüttüğü rektör yardımcılığı döneminde “stratejik planlama, fiziki yapılaşma, eğitim öğretim, döner sermaye ve yatırımlar” alanında ulusal ve uluslararası düzeyde öncü çalışmalar yaptı.

2010 yılında aynı üniversiteye rektör olarak atandı. Bu süre içinde yükseköğretimde kalite, üniversitelerde kurumsal değerlendirme ve akreditasyon süreçlerini ulusal ve uluslararası alanda kolaylaştıracak Üniversite Yönetim Sistemi kurulmasına öncülük etti. Ayrıca Başbakanlık AFAD Deprem Danışma Kurul Üyesi, YÖK Mesleki Yeterlilikler Kurumu Üyesi, Üniversitelerarası Kurul Eğitim Komisyonu Başkanı olarak görev aldı. Prof. Elmas 2017 yılında Akademi Asli Üyesi seçildi.