Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Proje Günleri

Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Proje Günleri

Araştırmacı üniversite kültürünün geliştirilmesi ve Namık Kemal Üniversitesi’nde (NKÜ) yürütülmekte olan projelerin akademi, kamu ve özel sektör ile buluşturulması amacıyla düzenlenen ve iki gün sürecek olan ‘Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Proje Günleri’, 14 Mayıs’ta Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle açıldı.

Açılış törenine Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, TÜBA Başkanı Ahmet Cevat Acar,Türk Patent Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Habip Asan, TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanı Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, akademik personel, öğrenciler ve araştırmacılar katıldı.

Üniversite bünyesinde bulunan laboratuvar olanaklarının tüm üniversite akademik birimleriyle, kamu, sanayi ve özel sektörle paylaşarak geniş çalışma gruplarının oluşturulması amacı taşıyan Namık Kemal Üniversitesi Araştırma Geliştirme ve Proje Günleri’nin açılışında konuşan TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, genç bilim insanları için destek projelerinden bahsetti. Prof. Dr. Acar, son 10 yılda Türkiye’de ar-ge’ye ayrılan payın 6 kat arttığını belirterek “180’e yakın üniversite var, üniversitelere ayrılan kaynaklar oldukça büyük. Namık Kemal Üniversitesi’nin 8 yılda göstermiş olduğu gelişme takdire şayan. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek’i katkılarından dolayı kutluyorum” dedi. TÜBA’nın çalışmaları hakkında bilgi veren Acar, TÜBA’nın görevinin üstün nitelikli bilim insanlarını onurlandırmak, bilim çalışmalarının yaygınlaşmasını sağlamak, gençleri bilim alanına yöneltmek ve bilim standartlarının ulusal düzeye çıkartılmasına yardım etmek olduğunu ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilin ilk oturumda TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin’in de Temel Bilimlerde Deneysel Çalışmalar üzerine bir sunum yaptı.

Organizasyonun ilk günü olan 15 Mayıs tarihinde: Proje Nedir? Proje Döngüsü Yönetimi Nedir? Sorularını cevaplayan, Proje Döngüsü Yönetiminin Çıkışı ve Gelişimi, Proje Döngüsü Yönetimi Aşamaları, Mantıksal Çerçeve Yaklaşımında Analiz Aşaması Sorun Analizi Uygulaması gibi başlıklar üzerine, ikinci günü ise: Mantıksal Çerçeve Yaklaşımında Planlama Aşaması, Mantıksal Çerçeve Matrisi Hazırlama Uygulaması gibi konular hakkında konuşma ve sunumlar gerçekleştirildi.

Akademi Başkanı Prof.Dr.Ahmet Cevat Acar, ayrıca Rektör Prof.Dr.Osman Şimşek’i makamında ziyaret etti. 

 

İlgili Fotoğraflar