Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBA’yı Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBA’yı Ziyaret Etti

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık TÜBA’yı ziyaret etti. 6 Ekim tarihinde gerçekleşen ve Bakanlık Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan’ın da hazır bulunduğu ziyarette Akademi Konsey Üyeleri ile bir araya gelen Işık, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar ve Konsey Üyeleriyle ülkemizde ve dünyada bilim alanındaki durum ve gelişmeler hakkında bilgi ve görüş alışverişinde bulundu.

Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın TÜBA’nın 2015 yılı faaliyetleri, önümüzdeki yıllarda gerçekleştirilecek projeleri ile bina, yasa gibi ihtiyaçlarına ilişkin konuşmasının ardından Konsey Üyeleri, Türkiye’nin bilim, eğitim ve yenilik politikaları, bilimsel çalışmaların teşviki, ilgili kuruluşlar arasında iş birliği ve koordinasyonun geliştirilmesi ile TÜBA’nın ihtiyaçlarının karşılanması ve geliştirilmesine ilişkin görüş ve önerilerini ifade ettiler. 

Görüşmede Bakan Fikri Işık, Türkiye Bilimler Akademisi’nin seçkin üyeleri ile çocuklara bilim sevgisi aşılama ve rol modeli sunma, bilimsel anlayışı yaygınlaştırma, bilim insanları ve politikaları konusunda danışmanlık yapma, bilimsel başarıları ödüllendirme ve teşvik etme gibi işlevlerinin ülkemizin gelişimi açısından önemli olduğunu; bu konulara ilişkin mevcut proje ve faaliyetler yanında yenilerinin devreye sokulmasını, bilimsel konulara ilişkin değerlendirme ve önerilerin sunulmasını, ilgili bakanlık ve kuruluşlar arasında iletişim ve işbirliğinin geliştirilmesini gerekli ve yararlı gördüğünü, Akademinin sözü edilen faaliyetlerinin desteklenmesi, bina ve yasa ihtiyaçlarının karşılanmasını önemsediklerini belirterek Başkan ve üyelere teşekkürlerini ifade etti. 

İlgili Fotoğraflar