AASSA  Yönetim Kurulu Toplantısı ve “Yeşil Dünya İçin Gelişen Teknolojiler Çalıştayı”  Filipinler’de Yapıldı

AASSA Yönetim Kurulu Toplantısı ve “Yeşil Dünya İçin Gelişen Teknolojiler Çalıştayı” Filipinler’de Yapıldı

 TÜBA’nın da üyesi olduğu Asya Bilimler Akademileri ve Toplulukları Birliği (Association of Academies and Societies of Sciences in Asia – AASSA) Yönetim Kurulu toplantısı ve “Yeşil Dünya için Gelişen Teknolojiler” konulu Çalıştay, 20-25 Ekim 2013 tarihleri arasında Manila/Filipinler de gerçekleştirilmiştir. 

Akademimizi temsilen AASSA Başkan Yardımcısı ve TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras’ın katıldığı toplantılarda gündemdeki konular ile “Asya Ülkelerinde Sürdürülebilir Kalkınma” ve “Yeşil Dünya İçin Gelişen Teknolojiler “ konuları görüşülmüştür. 

Çalıştayda, Filipinler Bilim ve Teknoloji Bakanı Dr. Mario Montejo, AASSA Başkanı Prof. Dr. Won-Hoon Park, AASSA Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Namık Kemal Aras, ve Filipinler Milli Bilim insanı Prof. Dr. Mercedes Conception tarafından sunum ve konuşmalar yapılmış olup çalıştayın ikinci günü AASSA Yönetim Kurulu toplantısına ayrılmıştır. 

AASSA Yönetim Kurulu toplantısında gündem maddeleri görüşülmüş olup,  2014 AASSA Genel Kurul toplantısının Yeni Delhi/Hindistan’da yapılması kararlaştırılmıştır.