TÜBA-TEÇEP Ödülü Kazananları Açıklandı

TÜBA-TEÇEP Ödülü Kazananları Açıklandı

TÜBA Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri (TÜBA-TEÇEP) 2016 yılı kazananları belli oldu.

2016 TÜBA-TEÇEP kapsamında doğa, mühendislik, sağlık ve sosyal bilimler alanındaki eserlerin değerlendirilmesi sonucunda 146 eser arasından mühendislik ve sosyal bilimler alanından toplam 2 eser "Telif ve Çeviri Eser Ödülü"ne, 4 eser de "Telif ve Çeviri Kayda Değer Eser Ödülü"ne (Mansiyon) layık görüldü.

2016 yılı için telif eser ödülü 20 bin lira, çeviri eser ödülü 12 bin 500 lira; Kayda Değer Telif Eser Ödülü 7 bin lira, “Kayda Değer Çeviri Eser Ödülü” 4 bin lira olarak belirlendi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, TÜBA Ödül törenlerinin 2015 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayesine alınmasının Akademi ve bilim insanlarımız için önemli bir gelişme olduğunu, himaye ve destekleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkürlerini ifade etti. 2016 ödülleriyle TEÇEP kapsamında ödüllendirilen eser sayısının 186’ya çıktığını söyleyen Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Akademi’nin ödül programlarının bilim insanlarını teşvik açısından önemli olduğunu ve bu programları geliştirerek sürdüreceklerini ifade etti.

Başkan Acar “Alanlarında Türkiye’nin en saygın ödülleri arasında yer alan TÜBA-GEBİP ve TEÇEP ödülleri, önümüzdeki günlerde ilan edilecek olan Akademi Ödülleri ile birlikte, Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek törenle sahiplerine verilecek. 2017 yılı TÜBA-GEBİP ve TEÇEP Ödülleri için de önümüzdeki günlerde çağrıya çıkılacak.” dedi.

TÜBA-TEÇEP Ödülleri, Türk dilinde uluslararası standartlarda üniversite düzeyinde kitapların yazılmasını ya da yabancı bir dilden her alanda en iyi örneklerin düzgün, anlaşılır ve güzel Türkçe kullanılarak çevrilmesini özendirmek amacıyla her yıl veriliyor.