TÜBA-GEBİP Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran Dünya Bilim Forumu’nda…

TÜBA-GEBİP Üyesi Prof. Dr. Yusuf Baran Dünya Bilim Forumu’nda…

2010 TÜBA GEBİP Üyesi ve Abdullah Gül Üniversitesi, Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Baran, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (The United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization, UNESCO) ve Dünya Genç Bilim İnsanları Kuruluşu (The World Association of Young Scientists) tarafından aday gösterilerek “2015 Genç Bilim İnsanı” olarak seçildi ve bu yıl Hırvatistan’da gerçekleşecek olan Dünya Bilim Forumu’na davet edildi.

Dünyanın en büyük bilim odaklı toplantılarından biri olan Dünya Bilim Forumu’na  her yıl 600 civarı bilim insanı ve politikacı davet ediliyor. Prof. Dr. Baran da; Dünya Bilim Forumu’nun liderlik, akademik mükemmeliyet, topluma hizmet, olağanüstü yaratıcılık ve küresel sorunlarla ilgili kriterlerine göre bütün dünyadan seçtiği 40 yaş altı genç bilim insanları arasına girdi.

Dünya Bilim Forumu, UNESCO, Uluslararası Bilim Konseyi (International Council for Science), Amerikan Bilimin İlerlemesi Kuruluşu (The American Association for the Advancement of Science, AAAS), Dünya Bilimler Akademisi (The World Academy of Sciences, TWAS), Avrupa Akademilerinin Bilimsel Danışma Konseyi (The European Academies' Science Advisory Council, EASAC) ve Macar Bilimler Akademisi tarafından organize edilen dünyanın en prestijli bilim toplantılarından biri olarak kabul ediliyor.