TÜBA Çalışma Gruplarının Başkanları Bir Araya Geldi

TÜBA Çalışma Gruplarının Başkanları Bir Araya Geldi

Akademi tarafından altı çalışma grubunun yürütücülerinin katıldığı videokonferans yoluyla düzenlenen online toplantı TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker başkanlığında olmak üzere 13 Kasım 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

TÜBA Üyeleri ve aynı zamanda Bilim ve Eğitim Politikaları Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer, Gıda ve Beslenme Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Kazım Şahin, Kanser Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Taner Demirer, Kök Hücre Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Fikrettin Şahin ile Sürdürülebilir Çevre ve Finans Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Bulut ilk olarak çalışma gruplarının son dönemde icra ettikleri faaliyetleri  anlatarak önümüzdeki dönemde yapılacak çalışmalar üzerine görüşlerini ifade ettiler.

Ardından çalışma gruplarının geleceği ve faaliyetleri üzerinde duruldu. Toplantıya Akademi Başkan Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Cem Korkut, Uzman Araştırıcı Dr. Zeynep Birer ile Program Sorumlusu Gökçen Oral da katıldı.