TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” Mesajı

Aziz Milletimizin “devlet-i ebed müddet” ülküsü doğrultusunda, egemenlik ve bağımsızlık iradesi ve mücadelesinin eseri olan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığımız Kurtuluş Savaşı’nı takiben kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. yılını milletçe büyük bir onurla kutluyoruz.

Cumhuriyetimizin 94. yılında, bölgemizle birlikte ülkemiz ve milletimiz, hukuk ve insanlık dışı her türlü yol, yöntem ve kuklanın kullanıldığı ve hedef ülkeleri parçalamayı amaçlayan bir “melez vekalet savaşı” ile karşı karşıyadır. Milletimiz, bağımsızlık irade, azim ve kararlılığıyla bu saldırıların da üstesinden gelecek ve millet ve devletimizin birlik ve bekasını koruyacaktır. Bu süreçte, her Türk vatandaşının ortak değer ve yönlerimize önem ve öncelik vererek birlik ve beraberlik içinde hareket etmesinin gerekli olduğuna inanıyoruz. Akademi camiamız da milletimizin egemenlik, bağımsızlık, demokrasi, kalkınma ve birlik ve bekası doğrultusunda üzerine düşen görevleri yerine getirmeye devam edecektir.

94. yıl dönümünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı içtenlikle kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan, millet ve devletimizin birlik, bağımsızlık, beka, iyilik ve gelişimi için hayatlarını feda eden tüm şehit, gazi ve kahramanlarımızı minnet, rahmet ve şükranla yâd ediyoruz.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı