TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Mesajı

Milli irade ve egemenliğimizin timsali Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'de açılışının 97. yılında, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan ettiği “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı bir defa daha milletçe kutluyoruz.

Destansı kahramanlıklarla dolu milli istiklal mücadelemiz ile Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşu süreci, devlet ve milletimizin gelişim ve bekası bakımından bu gün de hepimiz için önemli dersler içermektedir. 

Son dönemde yaşadıklarımız; milletimizin birlik, gelişim, bağımsızlık ve bekasına yönelik tehditlerin bu gün de varlığını devam ettirdiğini ve bunlarla başa çıkmak konusunda milletimizin inanç, birlik, azim ve kararlılığının belirleyici olduğunu, stratejik bir yaklaşımla bilim, eğitim ve yenilikçilik ile çocuk ve gençlerimizin bütünsel sağlık ve gelişimi ile birliğimizin pekiştirilmesi konusunda uygun tebdirleri devreye sokmak gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur.

Milli irade ve egemenlik ile çocukların öneminin vurgulandığı bu anlamlı günde, Türkiye Cumhuriyeti ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile hayatlarını millet, devlet ve değerlerimiz için feda eden aziz şehitlerimizi, gazi ve kahramanlarımızı, rahmet, minnet ve şükranla anıyor, bütün çocuklar için iyilik, adalet ve barış içinde mutlu bir dünya dileğiyle “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”mızı kutluyorum.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar
TÜBA Başkanı