TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve EBB Başkanı Mehmet Sekmen’i Ziyaret Etti

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak ve EBB Başkanı Mehmet Sekmen’i Ziyaret Etti

TÜBA’nın 31 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) iş birliği ve Atatürk Üniversitesi’nin katkılarıyla düzenlediği ‘TÜBA Bilim Eğitimi Programı II. Uygulamalı Bilim Eğitim Kursu’nun açılışını yapmak üzere Kurs’un ilk ve ikinci günü Erzurum’da bulunan Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 31 Ağustos’ta Erzurum Büyükşehir Belediye (EBB) Başkanı Mehmet Sekmen’i, 1 Eylül’de ise Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’ı ziyaret etti.

Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ın EBB Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyareti sırasında MEB Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Doç. Dr. Ali Yılmaz, Öğretmen Yeterlilik ve Kalite Geliştirme Daire Başkanı Mahmut Ağırman, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da yer aldı. Erzurum Büyükşehir Belediyesi olarak eğitime ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Başkan Sekmen, temel amaçlarının geleceğe yatırım yapmak olduğunu ifade etti. TÜBA Başkanı Prof. Dr Acar da; bilim ve eğitimin öneminden bahsetti ve Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’e eğitim ve okullara sunduğu destekten dolayı teşekkür etti.

Prof. Dr. Acar, EBB Başkanı Mehmet Sekmen’e TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Fuat Sezgin’in 5 ciltten oluşan ‘İslam’da Bilim ve Teknik’ adlı eserini armağan etti.

1 Eylül tarihinde de Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak’a ziyarette bulunan Prof. Dr. Acar, Gazi Üniversitesi’nde düzenlenen TÜBA Bilim Eğitimi Programı I. Uygulamalı Bilim Eğitim Kursu’nun başarılı ve faydalı geçmesi üzerine ikincisini de Atatürk Üniversitesi’nin katkılarıyla Erzurum’da gerçekleştirdiklerini söyledi. Prof. Dr. Acar, “Eğer kaliteli bir insan gücü yetiştirmek istiyorsak, bu iş için kilit isimlerden birisi öğretmendir. Dolayısıyla biz bu öneme atfen öğretmenlerimize, zamanın gerektirdiği donanımları kazandırmak amacıyla bu iş birliği çerçevesinde bir takım laboratuvar tekniklerini ve bilimsel gelişmeleri güncellemek amacıyla bu tür toplantıları yapıyoruz. Fazlasıyla önemsediğimiz ve ‘TÜBA Bilim Eğitimi Programı’ kapsamında düzenlediğimiz ‘Uygulamalı Bilim Eğitim Kursları’, en prestijli faaliyetlerimiz arasında yer alıyor.” dedi.

Eğitim alanında yapılan bu çalışmaların önemli olduğunu belirten Vali Altıparmak, 2015 yılında Erzurum’da Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) destekli 150 İngilizce, 100 matematik ve 100 Türkçe öğretmenin mesleki gelişimlerini sağlayacak projelerin yürütüleceğini söyledi. Vali Altıparmak “Eğer eğitime bir katkı sağlayacaksak, birinci planda öğretmenlere bir katkı sağlamalıyız. Eğitim öğretim ortamlarının kalitesinin artması için rutinin dışında her türlü çalışmayı yapmaya gayret ediyoruz. Bu yıl Türkiye’de ilk kez Erzurum’da gerçekleştirdiğimiz ‘Erzurum Avrupa’ya Uçuyor 1 ve 2’ projeleri bunun en iyi göstergesidir” diye konuştu.