TEKNOFEST Gerçekleştirildi

TEKNOFEST Gerçekleştirildi

“Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali-TEKNOFEST”, 17-22 Eylül tarihleri arasında Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı TEKNOFEST’i 6 günde 1,5 milyonu aşkın kişi ziyaret etti.

Türkiye'nin bilim akademisi TÜBA, Türkiye’nin bilim diplomasisine katkıda bulunmak ve bilim insanları ile gençleri buluşturmak üzere, yayınlarıyla TEKNOFEST'te yer aldı. Oldukça ilgi gören TÜBA standını ziyaret eden TEKNOFEST ziyaretçileri TÜBA ve yayınları hakkında bilgilendirildi. Diğer yandan Rusya Eğitim Bakanlığı ve Rus Bilim Akademisi'nin de ağırlandığı TÜBA standında Rus bilim insanlarının Akademi'nin program, proje ve yurt dışı çalışmaları konusunda soruları karşısında gerekli bilgi aktarımı sağlandı.

TEKNOFEST'ın kapanış töreni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla gerçekleşti. Törende teşekkür konuşması yapan Selçuk Bayraktar "TEKNOFEST'in ikinci yılında “gökyüzüne bakan her çocuğun gözlerindeki parıltı en kıymetli umut ışığımızdır.' demiştik. O parıltıya 6 gün boyunca sabah ve akşama kadar her gün şahit olduk. 1 milyon 720 bin katılımla dünya rekoru kırdık. İnanıyorum ki artık Milli Teknoloji Hamlesi aşısı tuttu. 50 bin genç kardeşimiz ve sonrakiler ülkemizi teknolojide inşallah lider yapacaklar."dedi. Törende konuşan Oktay da "Bu festival, hayallerin insanı nasıl harekete geçirebileceğinin sembolüdür." diye konuştu.