Kocaeli’nin Akademik Danışmanı TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Halit Keskin

Kocaeli’nin Akademik Danışmanı TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Halit Keskin

TÜBA Asosiye Üyesi ve Gebze Teknik Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Keskin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yerel kalkınmaya katkı sağlamak ve üniversite-iş dünyası işbirliğini geliştirmek amacıyla harekete geçirdiği “81 ile 81 Akademik Danışman” projesi kapsamında Kocaeli’nde ‘Akademik Danışman’ olarak görevlendirildi.

Projeyle, Türkiye’de 81 il ve 160 ilçedeki oda ve borsaların yerelde veri ve bilgi üreterek şehir ve bölge stratejisi oluşturma kapasitelerinin de geliştirilmesi hedefleniyor. Proje hakkında konuşan TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ‘’Küresel rekabette başarı için şehirlerimize öncelik vermeliyiz. Yerel kalkınmanın fitilini tekrar ateşlememiz lazım. Şuan 70 ilimizin akademik danışmanları belirlenmiş durumda. 11 ilimizde ise akademik danışmanlar önümüzdeki günlerde belirlenecek. Danışmanlar, yerel kalkınma için projeler üretecekler’’ dedi. 

Yerel değerlerimiz ve şehirlerimizi ön plana çıkarmamız gerektiğini vurgulayan Hisarcıklıoğlu, ‘81 ile 81 Akademisyen’ projesi ile yerel kalkınma anlayışına çok daha farklı bir vizyon getirilecek. Şuan 70 ilimizin akademik danışmanı belirlenmiş durumda. Bunlarından 53’ü de görevlerine başladı. Belirlenen danışmanların yüzde 45’i yurtdışında eğitim almış veya yurtdışında eğitim vermiş akademisyenler. 2015’te akademik danışmanlarımız ile yerel kalkınmaya oda ve borsalarımız çok daha fazla destek sağlayacak. Akademik danışmanlar, oda ve borsalarımızın kurumsal kapasitesine, yerel veri üretim kapasite inşasına da katkı verecekler” dedi.

TÜBA Asosiye Üyesi Prof. Dr. Halit Keskin ise proje ve 81 akademisyenden biri olarak görevlendirilmesiyle ilgili “TOBB tarafından "üniversite - iş dünyası" işbirliğini pekiştirme, yerel strateji geliştirme ve veri üretme kapasitesini artırmak amacıyla 81 ilimize akademik danışman ataması yapıldı. Türkiye ekonomisinin hedeflerine ulaşabilmesi için iş dünyasının talep ve ihtiyaçlarının yakından takibi ve yerel kalkınma gündeminin sağlıklı biçimde tespiti büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda akademik danışmanlar önemli bir görev üstlenecekler.

Ben de bu proje kapsamında, ülkemizin sanayi merkezi olan Kocaeli iline tüm odaların (Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, Gebze Ticaret Odası ve Körfez Ticaret Odası) mutabakatı ile TOBB tarafından "Akademik Danışman" olarak atandım. Akademik danışmanlar, il ve ilçelerde faaliyet gösteren tüm Odalar ve Borsalara danışmanlık hizmeti sağlayacaklar. TÜBA üyesi olarak bu göreve seçilmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum” şeklinde konuştu.