ANUBİH 65. Yılını Kutladı

ANUBİH 65. Yılını Kutladı

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar, 27-28 Ekim tarihlerinde Saraybosna’da düzenlenen Bosna Hersek Bilimler ve Sanatlar Akademisi (ANUBİH) kuruluşunun 65.akademi yasasının çıkarılışının 50. yılı kutlamalarına katıldı.

ANUBİH’in 65. yıl programına Bosna Hersek Sosyal İşler Bakanı Adil Osmanoviç, eski Bosna Başkanlık Konseyi Başkanı Eyüp Ganiç, Akademi üyeleri, Saraybosna Üniversitesi Rektörü, diplomatik misyon temsilcileri, TÜBA Başkanı Acar’ın yanı sıra Almanya, Hırvatistan, Karadağ, Makedonya, Slovenya Ulusal Bilim Akademilerinin başkan ve temsilcileri de katıldı.

Saraybosna City Hall’de düzenlenen törende konuşan Prof. Dr. Acar, Türkiye ve Bosna Hersek’in ortak geçmişe ve değerlere sahip iki dost ülke olduğunu, diğer alanlarda olduğu gibi her iki ülke akademileri arasındaki bilimsel ilişki ve iş birliğinin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Acar, TÜBA ile ANUBİH arasında iki yıl önce imzalanan iş birliği anlaşması kapsamında ilişki ve iş birliğinin geliştirilmesine her zaman açık olduklarını belirtti.

ANUBİH Başkanı Milos Trifkovic ise Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Başkanı Bakir İzzetbegoviç himayesinde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Bosna Hersek hükümetinin, Akademi’nin misyonunu tam anlamıyla gerçekleştirmesi ve bu bağlamda bilimsel alanda olduğu gibi sanat ve kültür alanında da kendilerine tam destek verdiğini vurguladı. Trifkovic ayrıca “Geçtiğimiz 65 yıl boyunca Akademimiz misyonunu bütün sorumluluğuyla yerine getirdi ve bundan sonra da getirmeye devam edecek. Tüm koşullara rağmen akademi ve bilim ilişkisini her zaman, olanaklarımız dahilinde başarıyla sürdürdük.” dedi.

İlgili Fotoğraflar