TÜBA Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun Vefat Etti

TÜBA Üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun Vefat Etti

TÜBA Şeref Üyesi, Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun 1 Kasım 2023 tarihinde, 86 yaşında vefat etti.

Merhumun cenazesi 1 Kasım tarihinde kılınan öğle namazının ardından Kocatepe Camisi’ndeki cenaze namazı sonrasında Karşıyaka Mezarlığı’na defnedildi. Prof. Dr. Ergun Özbudun’a Allah’tan rahmet, kederli ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz. Mekânı cennet olsun...

Prof. Dr. Ergun Özbudun kimdir?
1 Temmuz 1937 yılında Ankara'da doğdu. Lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde tamamlandı. 1988-2012 yılları arasında Bilkent Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 2011-2012 eğitim öğretim yılında İstanbul Şehir Üniversitesi'nde ilk olarak yarı-zamanlı ardından tam zamanlı olmak üzere görev aldı. Harvard Üniversitesi'nde araştırıcı, Chicago,  Princeton, Columbia, Georgetown ve Paris Sorbonne üniversitelerinde misafir profesör olarak ders verdi. Aslen anayasa profesörü olan Özbudun, siyasi partiler ile ilgili de birçok makale ve kitap yazdı. Venedik Komisyonu olarak da bilinen Avrupa Konseyi Hukuk Yoluyla Demokrasi Komisyonu’nun üyeliğini yaptı. 1996 yılında TÜBA Asli Üyesi seçildi, 2007 yılında yaş haddinden Şeref Üyesi oldu.

İngilizce ve Fransızca bilen Özbudun'un bu dillerde de birçok bilimsel makale ve kitabı bulunuyor; Özbudun’un eserleri hukuk fakültelerinde ders kitabı olarak okutuluyor.