TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Şahin’e Eczacıbaşı’ndan “Tıp Teşvik Ödülü”

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Şahin’e Eczacıbaşı’ndan “Tıp Teşvik Ödülü”

2014 yılı TÜBA-GEBİP Ödülü sahibi Doç. Dr. Özgür Şahin, “Eczacıbaşı Tıp Ödülleri” kapsamında “Tıp Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 13 Ekim günü düzenlenen ödül töreninde ayrıca 2017 yılı itibarıyla Eczacıbaşı Topluluğu’nun kuruluşunun 75., Tıp Ödülleri geleneğinin ise 58. yılı kutlandı.

TÜBA Şeref Üyesi ve Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri Bilimsel Değerlendirme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Emin Kansu bugüne kadar Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma ve Ödül Fonu tarafından toplam 177 araştırma projesinin gerekli kaynak ile desteklendiğini dile getirdi ve “Bu desteğin, bilim dünyamız açısından çok önemli bir katkı olduğuna inanmaktayız.” dedi. Prof. Kansu, Eczacıbaşı Tıp Ödülleri’nin, ülkemizin tüm bilim insanları, genç araştırmacıları ve araştırma disiplini kazanmak isteyen başarılı tıp öğrencileri için de önemli bir teşvik unsuru olduğunu vurguladı.

Çocuk sağlığı ve hastalıkları alanında Türk ve dünya tıbbına büyük katkıları dolayısıyla Tıp Onur Ödülü’nü Prof. Dr. Olcay Neyzi kazanırken, Dokuz Eylül Üniversitesi Uluslararası Biyotıp ve Genom Enstitüsü’nden Prof. Dr. Şermin Genç, Tıp Bilim Ödülü’nü, Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü’nden Doç. Dr. Özgür Şahin Tıp Teşvik Ödülü’nün, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. A. Süha Yalçın da Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi oldu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Barış Boyraz ile Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden İbrahim Halil Gürçınar ise, Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’ne değer bulundular.