Biyoçeşitlilik, Tarım ve Gıda
                        2024
                        
                            ISBN: 978-625-6110-01-4
                                                    DOI: 10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4
                                                                            
                                                                            
                                            TÜBA Asli Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Prof. Dr. Kazim Şahin ile TÜBA-Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Üyesi Prof. Dr. Sezai Ercişli’nin editörlüğünü yaptığı eser; iklim değişikliğinin tarımsal biyoçeşitliliğe etkisi, hatalı su kullanımı, bilinçsiz gübre kullanımı, hatalı pestisit kullanımı, su ürünleri üretimi ve balık biyoçeşitliliği, geleneksel / yerel tohumlar, GDO ile tarımsal ürünlerde biyoçeşitliliği koruma yöntemleri gibi pek çok hayati konu başlığını detaylarıyla mercek altına alırken diğer yandan çözüm önerileri ve stratejileriyle karar alıcılara, bilim insanlarına ve araştırmacılara yol gösteriyor.
 Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın, Prof. Dr. Kazim Şahin, Prof. Dr. Sezai Ercişli                            
                                                                            Bölümler
Yazar: Prof. Dr. Levent Şaylan
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch01
                                Yazar: Dr. Gülay Beşirli, Dr. Mehmet Cengiz Arslanoğlu, Dr. Erdinç Oğur
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch02
                                Yazar: Prof. Dr. Sezai Ercişli
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch03
                                Yazar: Prof. Dr. Üstün Şahin
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch04
                                Yazar: Prof. Dr. Metin Turan, Prof. Dr. Ayhan Kocaman
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch05
                                Yazar: Prof. Dr. Ramazan Canhilal, Dr. Öğr. Üyesi Ebubekir Yüksel
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch06
                                Yazar: Prof. Dr. Semra Demir
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch07
                                Yazar: Prof. Dr. Atilla Durmuş
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch08
                                Yazar: Dr. M. Altuğ Atalay, Doç. Dr. Mahir Kanyılmaz
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch09
                                Yazar: Prof. Dr. Hatice Gülen
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch10
                                Yazar: Prof. Dr. Ali Aydın
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch11
                                Yazar: Dr. Oğuz Acar, Prof. Dr. Hamit Köksel
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch12
                                Yazar: Prof. Dr. Ramazan Çakmakçı
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch13
                                Yazar: Prof. Dr. Ahmet Balkaya
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch14
                                Yazar: Prof. Dr. Zehra Büyüktuncer Demirel
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch15
                                Yazar: Öğr. Gör. Emre Manisalı, Prof. Dr. Fatma Çelik
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch16
                                Yazar: Prof. Dr. Kamil Haliloğlu
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch17
                                Yazar: Prof. Dr. Songül Gürel, Mehmet Örgeç, Dr. Ömer Can Ünüvar, Nour Alawad, Sarah Jorjani, Dipul Kumar Biswas, Prof. Dr. Ekrem Gürel
                                    DOI:  10.53478/TUBA.978-625-6110-01-4.ch18