TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç YÖK Üyeliğine atandı

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç YÖK Üyeliğine atandı

TÜBA Asli Üyesi ve aynı zamanda Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, 9 Aralık 2014 tarihinde Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyeliğine atandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada, açık bulunan YÖK Üyeliğine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 6'ncı maddesinin (b) bendinin ikinci fıkrası uyarınca, Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İzzet Özgenç'in atandığı bildirildi.

Prof. Dr. İzzet Özgenç kimdir?

Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde görev yapmakta iken 2008 yılı başında YÖK başkanvekiliği görevine getirilmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdikten sonra Ord. Prof. Dr. Sulhi Dönmezer'in asistanlığını yapmıştır. Daha sonra Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde Yrd. Doç. ve Doçent ünvanlarını elde etmiştir. 2001 yılında göreve başladığı Gazi üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde 2006 yılında Profesör ünvanını almıştır.Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültesinde Ceza Hukuku derslerini vermektedir.

Prof. Dr. İzzet Özgenç, Prof. Dr. Adem Sözüer ile birlikte 2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Hukuku Reformu'nun baş mimarlarındandır. TCK Gazi şerhi isimli kitabı ile Yeni TCK ile ilgili kavramları ayrıntılı bir biçimde ele almış, bu kitap ceza hukukçuları açısından bir başvuru kitabı hüviyetine bürünmüştür.

2007'de YÖK'e, Bakanlar Kurulu kontenjanından seçilmiş ve bu seçimi dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer onaylamıştır. Yusuf Ziya Özcan'ın YÖK Başkanı olmasının ardından 2008 yılında Genel Kurul’un seçimiyle YÖK Başkanvekilliğine getirildi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Mütevelli Heyeti üyesi de olan Prof. Dr. İzzet Özgenç, 2012 yılında TÜBA Asli Üyesi seçildi.