Belarus Milli Bilimler Akademisi Heyeti TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ı Ziyaret Etti

Belarus Milli Bilimler Akademisi Heyeti TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ı Ziyaret Etti

Belarus Milli Bilimler Akademisi (National Academy of Sciences of Belarus - NASB), 17 Aralık 2014’te TÜBA Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar’ı makamında ziyaret etti.

TÜBA ve NASB arasındaki ilişkiler ve iş birliğinin geliştirilmesine ilişkin müzakereler ile akademiler ve muhtemel ortak projeler hakkında bilgi ve görüş alışverişinin gerçekleştirildiği ziyarette NASB Genel Başkan Yardımcısı Professor Sergei Kilin, NASB Uluslararası İş birliği Dairesi Başkan Yardımcısı Dr. Elena Orlova, Bilim ve Uygulama Merkezi Laboratuvar Başkanı Prof. Vitaly Semenchenko, Uygulamalı Fizik Enstitüsü Araştırıcısı Prof. Valeri Mikhnev, Uluslararası Bilim Danışmanı Hanna Malinouskaya ve Belarus Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Vladimir Soloyovyev’den oluşan heyetin yanı sıra TÜBA Konsey Üyesi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Taner Demirer de hazır bulundu.

Oldukça verimli geçen toplantının sonunda varolan ve teyit edilen ikili anlaşma çerçevesinde TÜBA ve NASB  arasında ilişki ve işbirliğinin geliştirilmesi ve ortak çalışmalar gerçekleştirilmesi konusunda mutabık kalındı.