6. Uluslararası Ağ ve Bilgi Güvenliği Kongresi Aksaray’da Yapıldı

6. Uluslararası Ağ ve Bilgi Güvenliği Kongresi Aksaray’da Yapıldı

6. Uluslararası Ağ ve Bilgi Güvenliği Kongresi (SIN CONF 2013), 24 ülkeden 120’nin üzerinde katılımcıyla 26-28 Kasım tarihleri arasında, Aksaray Üniversitesi’nde (ASÜ) gerçekleştirildi. ASÜ, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde 7. kez uluslararası bir konferansa daha imza attı.

Hindistan Malaviya Ulusal Teknoloji Enstitüsü, Avustralya Macquarie Üniversitesi, Rusya Güney Federal Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Ahiler Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen Kongre’ye; Türkiye, Rusya, Hindistan, Amerika, Japonya, Avustralya, Avrupa ve Ortadoğu’dan toplam 24 ülkenin bilim insanı katıldı.

Bilgi ve ağ güvenliği araştırmalarını ve uygulamalarını içeren konferansın açılış konuşmasının ardından sözü alan ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa ACAR, genç bir üniversite olmalarına rağmen ASÜ’nün Türkiye’nin dışa açılma, hızlı büyüme, kendisiyle barışma, gelecek 10 yıllık dönemde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girme gibi çabalarına katkı vermeye çalışan bir üniversite olduklarını söyledi.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat ACAR ise konuşmasında; TÜBA’nın, genel bütün bilim alanlarını kapsayan ulusal bir akademi olduğunu ve dünyadaki meslektaşlarına kapılarının açık bulunduğunu kaydeden Prof. Dr. Acar, 24 ulusal akademiyle anlaşmalı ve 11 uluslararası çatı kuruluşa da üye olduklarını ifade etti. İnternet ve bilişim teknolojileri gibi unsurların artık ulusal olmasının ötesinde, uluslararası bir mahiyet arz etmeye başladığını bilgi ve ağ güvenliğine ilişkin yasal düzenlemeler ve uluslar arası işbirliğinin önemli konular olarak ortaya çıktığını ve bu yüzden Türkiye’de bu gibi konferansların daha yaygın bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini söyleyen Acar, Kongre’nin ardından ASÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa ACAR’ı makamında ziyaret etti ve Rektörlük Özel Defteri’ni imzaladı.