TÜBA ve TÜBA-GEBİP Üyelerine 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı Desteği

TÜBA ve TÜBA-GEBİP Üyelerine 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı Desteği

TÜBİTAK 2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı’nın 2021 yılı çağrısı için bilimsel değerlendirmeye alınan 113 kişiden arasından desteklenen 31 bilim insanının 17’si TÜBA ve TÜBA-GEBİP Üyesi bilim insanları oldu.

TÜBA Konsey Üyeleri Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Prof. Dr. Kazım Şahin, TÜBA Asli Üyeleri Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir ve  Prof. Dr. Mustafa Soylak, TÜBA Asosye Üyesi Doç. Dr. Önder Metin, TÜBA GEBİP Üyeleri; Prof. Dr. Sinem Çöleri, Prof. Dr. Tevfik Tamer Önder, Prof. Dr. Hakan Usta, Doç. Dr. Ertuğrul Başar, Doç. Dr. Emrullah Görkem Günbaş, Doç. Dr. Mert Gür, Doç. Dr. Sinan Güven, Doç. Dr. Sedat Nizamoğlu, Doç. Dr. İsmail Öçsoy, Doç. Dr. Nurcan Tunçbağ, Doç. Dr. Duygu Sağ Wıngender, Dr. Öğr. Üyesi Korhan Özkan "2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programı" kapsamında destek almaya hak kazandılar.

2247-A Ulusal Lider Araştırmacılar Programıyla; bilimin ve teknolojinin her alanında ülkemiz açısından çığır açıcı nitelikte gelişmeler sağlamaya yönelik hedefler içeren, alanında önemli boşlukları giderebilme ve araştırmacılara yeni bir bakış açısı kazandırabilme fırsatı sunan, önemli bir keşif ve/veya buluş yapma potansiyeli olan projelere ve bu projeleri gerçekleştirecek olan yurt içindeki bilim insanlarına destek veriliyor.