TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nun ‘Dünyada ve Türkiye’de Organ Naklinin Dünü Bugünü Yarını’ Konulu Akademi Konferansı

TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nun ‘Dünyada ve Türkiye’de Organ Naklinin Dünü Bugünü Yarını’ Konulu Akademi Konferansı

Dünyanın en iyi 20 hekimi arasında sayılan TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nun 23 Haziran 2014 tarihinde düzenlenen TÜBA Akademi Günü kapsamında verdiği ‘Dünyada ve Türkiye’de Organ Naklinin Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu konferansı dinleyiciler tarafından ilgiyle izlendi.

Konferans öncesi kendisinin takdimi esnasında söylenenlere karşılık ‘karaciğer çıkarıp takan basit bir cerrah olduğunu’ dile getirerek son derece mütevazı bir girişle sözlerine başlayan Prof. Dr. Kalayoğlu, konferansını karaciğer naklinin tarihi hakkında bilgi vererek sürdürdü. Prof. Kalayoğlu Fransa’dan Amerika’ya giden ve Universal Chicago’daki araştırma labatuvarlarında küçük damarların ucuca nasıl dikileceği konusunda araştırmalar yapan Alexis Carrel’ın bu çalışmasından dolayı Nobel Tıp Ödülü aldığından bahsetti ve ardından bilim insanlarının doku tüplenmesinin ve genetik farklılıklarının önemini ortaya koyan araştırmalar yaptığının altını çizdi. Konferansı boyunca edindiği deneyimlerden, çalışmalarından, organ naklinin önemi ve yanı sıra teşviki için yapılması gerekenler konusunda açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, ‘Ülkemizde organ nakli bekleyen hastalara karşılık organ bağışının oldukça düşük düzeyde olduğunu ve organ bağışlarını artırmak gerektiğini’ dile getirdi.

Konuşmasının ardından Prof. Dr. Kalayoğlu’na Akademi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar tarafından plaket takdim edildi.

Prof. Dr. Münci Kalayoğlu’nun 1 saati aşan konferansının tamamını aşağıda yer alan video kaydından izleyebilirsiniz.

İlgili Fotoğraflar