TÜBA Enerji Konusunda Doğal ve Alternatif Kaynakların İzini Sürüyor

TÜBA Enerji Konusunda Doğal ve Alternatif Kaynakların İzini Sürüyor

TÜBA Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği ile Enerji Çalışma Grubu tarafından düzenlenen “Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı” 20-21 Mart tarihlerinde KKTC’de gerçekleştirilecek.

Program İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve İTÜ KKTC ev sahipliğiyle Grand Pasha Lefkoşa Otel’de Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, İTÜ KKTC Rektörü Prof. Dr. Cumali Kınacı, Çevre, Biyoçeşitlilik ve İklim Değişikliği Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Aydın ve Enerji Çalışma Grubu Yürütücüsü Prof. Dr. İbrahim Dinçer'in konuşmalarıyla başlayacak. 

Çalıştaydaki   5 oturumda “İklim Değişikliği Çerçevesinde KKTC Su Yönetimi” ile depremle ilgili farklı konularının da yer alacağı ilk günün ardından ikinci gün “Alternatif Enerji Kaynakları ve Doğal Gaz Lojistiği”  başlığı masaya yatırılacak. KKTC Cumhurbaşkanlığı Ekonomi ve Doğal Kaynaklar, EPDK Doğal Gaz Piyasası Dairesi ve Türkiye Su Enstitüsü gibi kurumlardan uzmanlar ve çeşitli üniversitelerden akademisyenlerle toplam 26 katılımcının yer alacağı programın sonunda Doğal Gaz ve Alternatif Enerji Seçeneklerinde Zorluklar ve Fırsatlar adlı bir panel de bulunuyor.  

TÜBA Başkanı Prof. Şeker Akademi’nin faaliyetlerini planlarken Türkiye’nin öncelikli ve stratejik alanlarına yönelik başlıkların ve dünya gündemindeki önemli konuların öncelendiğini ifade etti ve “Yaşadığımız asrın felaketi olarak tanımlanan Doğu Anadolu Fayının oluşturduğu 11 ilimizi etkileyen şiddetli depremler zincirinin yaralarını sarmaya çalıştığımız bu günlerde bir yandan da TÜBA’nın bilim temelli rehberlik ve danışmanlık işlevi çerçevesinde çalışmalarımızı hız kesmeden sürdürmeye çalışıyoruz.” dedi.

Başkan Şeker TÜBA-Doğal Kaynaklarda Verimlilik ve Alternatif Enerji Çözümleri Çalıştayı’yla mevcut doğal kaynaklarımızın daha verimli kullanılmasının yanında yenilikçi enerji teknolojileri ile enerji kaynaklarının durumunu değerlendirilmesinin hedeflendiğini söyledi. Konuyla ilgili uzmanların çok disiplinli bir yaklaşımla teknolojik ve bilimsel perspektifte yapacağı sunumlarını içeren çalıştayın ve sonunda hazırlanacak raporun, Türkiye’nin bu konudaki politika ve uygulamalarına önemli katkısı olacağının altını çizdi.