TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran UNESCO Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Seçildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran UNESCO Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği’ne Seçildi

UNESCO Türkiye Milli Komitesi'nin 17 Mayıs 2014 tarihinde yapılan 26. Genel Kurulu'nda Türkiye Bilimler Akademisi Kamu Kurum ve Kuruluşları listesinden Genel Kurul Delegesi olarak seçildi.

Aynı zamanda TÜBA Asli Üyesi de olan Prof. Dr. Mustafa Safran, oylama sonucu ‘UNESCO Türkiye Milli Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi’ seçildi.

Gazi Üniversitesi Rektörlük Binası Mimar Kemalettin Salonu’nda yapılan UNESCO Türkiye Milli Komisyonu 26. Genel Kurulu, 2014-2018 yılları arasında görev yapacak 27. Dönem Genel Kurul Üyeleri’nin yanı sıra, 26. Dönem Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu Üyeleri’ni de seçti.

Açılış konuşmaları ile başlayan Genel Kurul’un sabah oturumunda Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Sayın Nabi Avcı başkanlığında Başkanlık Divanı oluşturuldu ve sunulan önerileri değerlendiren Genel Kurul; seçimlerde elde edilen oylar sonucunda Divan Başkan Vekillikleri olarak Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin ve Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik’i, Kâtip Üyeliklere ise Prof. Dr. Mustafa Safran’ı ve Yrd. Doç. Dr. Dilek Türkyılmaz’ı görevlendirdi.

İlgili Fotoğraflar