Özbekistan ile Akademik İşbirliği Anlaşması

Özbekistan ile Akademik İşbirliği Anlaşması

TÜBA Başkanı Sayın Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Özbekistan Cumhuriyeti Yenilikçi Kalkınma Bakanı Abdurakhmonov Ibrokhim Yulchiyevich ile 9 Aralık 2021 tarihinde bir araya geldi.

Bilimsel iş birliği odağında çalışma imkanlarını geliştirmek üzere İstanbul’da düzenlenen Ekonomi Zirvesi öncesi bir dizi görüşmeler gerçekleştiren Yenilikçi Kalkınma Bakanı, İstanbul Üniversitesi’ni de bu kapsamda ziyaret etti. Ziyarete Özbekistan’ın davet mektubuna istinaden bilim diplomasisi faaliyetlerini sürdürmek üzere TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katıldı.

Görüşmelerde TÜBA ve Özbekistan Cumhuriyeti Bilimler Akademisi arasında bilimsel iş birliğini geliştirmek, doktora öğrencisi ve akademisyen değişimini başlatmak, ortak proje faaliyetler ve bilimsel yayınlar oluşturmak amacıyla bilimsel iş birliği için yol haritaları değerlendirilerek karşılıklı iyi niyet anlaşması imzalandı.

Toplantıya Özbekistan Cumhuriyeti Yenilikçi Kalkınma Bakanı Abdurakhmonov Ibrokhim Yulchiyevich'in yanısıra Yatırımları Bilimsel ve Yenilikçi Alanlara Çekme Dairesi Başkanı Janna Bagiryan, Bilimsel ve Yenilikçi Alanlarda Uluslararası İlişkilerin Geliştirilmesi Dairesi Baş Uzmanı Anvarjon Mirzaaliev ve Özbekistan Ankara Büyükelçiliği başkatibiHurşit Rahmanov katıldı Heyete TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Başkan Danışmanı Dr. Mürsel Doğrul ile Basın Sorumlusu Fatih Akın Özdemir eşlik etti.

İstanbul Üniversitesi Teknoloji Transfer Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin Sunumunu dinleyen heyetin programı  Bakan Yulchiyevich'in "Özbekistan'da tarımsal Genomik Araştırmalar" başlıklı kısa konferansı ile devam etti.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Türkiye'nin bilim diplomasisi anlamında her geçen gün paydaş ağını genişlettiğini ifade ederek, halen yaşanmakta olan küresel salgın sürecinde bilimsel iş birliklerinin önemine vurgu yaptı. Ata yurdu Kardeş ülke Özbekistan ile Türkiye'nin bilimsel ilişkilerinin artırılması yönündeki görüşlerini ifade eden Şeker bu konularda somut adımların atılması yönünde Bakan Yulchiyevich'in önerilerine destek verdiğini belirtti.

Prof. Şeker, İstanbul Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Mahmut Ak ve ekibine evsahiplikleri ve misafirperverliklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

İlgili Fotoğraflar