GEBİP ve TEÇEP Ödülleri

GEBİP ve TEÇEP Ödülleri

TÜBA, Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Ödülleri Programı (GEBİP) ve Bilimsel Telif ve Çeviri Eser Ödülleri Programı (TEÇEP)  2016 yılı ödül başvuruları 21 Aralık'ta sona eriyor.

2001 yılından bu yana GEBİP kapsamında, üstün nitelikli bilimsel çalışmalarıyla öne çıkan 373 genç bilim insanı; 2008 yılından bu yana ise TEÇEP kapsamında da; üniversitelere yönelik bilimsel nitelikli 180 Türkçe telif ve çeviri eserin ödüllendirildi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr Ahmet Cevat Acar konuyla ilgili açıklamasında şunları ifade etti: “Başarılı bilim insanlarının ve nitelikli bilimsel eser üretiminin teşvik edilmesi, ülkemizin bilimsel ve topyekün gelişimi bakımından büyük önem taşımaktadır. Akademimizce yürütülen üstün başarılı genç bilim insanlarını teşvik amacına yönelik TÜBA-GEBİP ile nitelikli Türkçe bilimsel eserler üretimini özendirmeye yönelik TÜBA-TEÇEP,  ülkemizin en saygın ödülleri arasında yer almaktadır. Bilimsel liyakate göre nesnel ve titiz bir değerlendirme süreci sonunda verilen Ödüller, Türkçe ve Türkiye kaynaklı bilimsel çalışma ve ürünleri destekleyici ve artırıcı bir işlev de görüyor. Ödül başvurularının ve bu konuda üniversite yöneticilerinin destek ve teşviklerinin artmasını, ödüllerin etkinliği ve yararlılığı bakımından sevindirici bir gelişme olarak değerlendiriyoruz.”  

GEBİP Ödülü sahiplerine 3 yıl boyunca her yıl için 20.000 TL ödeniyor.  Ayrıca aktif GEBİP ödül sahibine üç yıl boyunca her yıl, tez aşamasındaki doktora öğrencilerinin çalışmalarında kullanılmak üzere, 6.000 TL, uluslararası nitelikteki bilimsel çalışmaları kapsamında düzenleyecekleri ulusal ve uluslararası toplantılar için ise 4000 TL’ye kadar destek sağlanıyor. İlk 3 yıldan sonraki 5 yıl boyunca yılda bir kez yurt dışı bilimsel toplantılara ve etkinliklere katılım desteği olarak Avrupa ülkeleri için 1500$ karşılığı TL, Avrupa dışı ülkeler için 2000$ karşılığı TL veriliyor. TEÇEP kapsamında ise; telif eserler için 20.000 TL ve çeviri eserler için ise 12.500 TL “ödül”, Kayda Değer Eser Ödülü (Mansiyon) olarak ise telif eserlerde 7.000 TL, çeviri eserlerde 4.000 TL parasal ödül veriliyor.

Detaylı bilgi için:      GEBİP-2016  |  TEÇEP-2016

|