Bulgaristan Bilimler Akademisi’nden TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet’e ‘Fahri Doktora’

Bulgaristan Bilimler Akademisi’nden TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Yunus Söylet’e ‘Fahri Doktora’

TÜBA Asli Üyesi ve İstanbul Üniversitesi (İÜ) Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, Bulgaristan Bilimler Akademisi tarafından; bilimsel ve yöneticilik kariyerindeki başarıları, Türkiye ve Bulgaristan arasındaki akademik ve bilimsel işbirliğindeki çabaları, bilimin gelişimi ve yenilikçilik konusundaki katkılarından dolayı ‘Fahri Doktora’ unvanına layık görüldü.

İÜ Rektör Prof. Yunus Söylet, düzenlenen törende Fahri Doktora Belgesi’ni Bulgaristan Bilimler Akademisi Başkanı Stefan Vodenicharov’dan aldı.

Bulgaristan Bilimler Akademisi cüppesini giyen İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet: “Fahri doktora ile ödüllendirildiğim ve bu ödülü böyle saygın ve seçkin bir akademik grubun üyelerinden aldığım için şeref ve onur duyuyorum. Kökleri Balkanlarda olan bir ailede doğmuş olduğumdan dolayı bu ödülü burada almanın benim için özel bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade etmek isterim. Yakın geleceğimizi sağlam temellerle inşa etmek için bu dünyanın ortak güzel bir parçası olmak bize önemli bir imkan sağlıyor. Yükseköğretim alanında olduğumuz için diğer eğitim kurumlarından çok daha fazla sorumluluğa sahibiz. Çünkü farklı insanlar, farklı toplumlar ve kültürler arasındaki en sağlam köprü bir tek bilim ile kurulur. Bunun için çaba göstermeli ve çalışmalıyız” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

İlgili Fotoğraflar