AASSA’da TÜBA Asli Üyesi Prof. Yurdusev Dönemi

AASSA’da TÜBA Asli Üyesi Prof. Yurdusev Dönemi

TÜBA Asli Üyesi, ODTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev TÜBA’nın üyesi olduğu Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği’nin (The Association of Academies and Societies of Sciences in Asia-AASSA) Başkan Vekili oldu.

AASSA 5. Genel Kurulundaki oylama sonucunda 2021-2024 dönemi AASSA Seçilmiş-Başkanı (President-Elect) olan ve 2024-2027 döneminde Başkanlığı (President) üstlenecek olan Prof. Yurdusev, AASSA Başkanı Prof. Dr. Khairul Anuar bin Abdullah’ın vefatı üzerine 2024 yılına kadar başkanlık görevini vekaleten yürütecek. Profesör Yurdusev 2024-2027 döneminde ise AASSA Başkanı olarak hizmetine devam edecek.

AASSA Başkan Vekili Yurdusev “Sekiz yıldır tanıdığım ve şahsi dostum olan Khairul Anuar’ın vefatından derin üzüntü duydum. Kendisiyle AASSA’da beraber çalıştık ve şimdi ondan devraldığım bu görevi bilim dünyasına hizmet için layıkıyla yapmaya çalışacağım. AASSA’nın kurucularından olan TÜBA aktif katkıda bulunan üyelerin başında gelmektedir. AASSA’da ki çalışmalarımda Akademimizin önceki ve mevcut başkanlarından ve üyelerimizden hep destek gördüm. Kendilerine destekleri için teşekkür ederim” dedi.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker eski Başkan Prof. Khairul Anuar'ın yakınlarına ve ailesine başsağlığı dileyerek, AASSA Başkanı görevini üstlenen Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev'e görevinde başarılar diledi.

Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev kimdir?
ODTÜ’de ve Leicester Üniversitesi’nde (İngiltere) eğitim gördü. Oxford Üniversitesi (İngiltere) ve Kansai Üniversitesi’nde (Japonya) misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Uluslararası ilişkiler teorisi, Avrupa kimliği ve Osmanlı diplomasisi başlıca ilgi alanları arasında. 2012 yılında TÜBA Asli üyesi, aynı yılın Aralık ayında Akademi Konseyi Üyesi seçildi. Aralık 2018 yılı sonuna kadar Konsey Üyesi olan Yurdusev, 2015-2018 yıllarında TÜBA Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. İngilizce ve Türkçe olmak üzere çok sayıda konferans tebliği, kitap bölümü ve dergi makalesi olan Yurdusev’in çalışmaları Japonca ve İspanyolca olarak da yayınlandı. International Relations and the Philosophy of History: A Civilizational Approach (Palgrave Macmillan, 2003) kitabını yazdı ve Ottoman Diplomacy: Conventional or Unconventional? (Palgrave Macmillan, 2004) kitabının ise editörlüğünü yaptı. Millennium: Journal of International Studies, Critical Middle Eastern Studies, Australian Journal of International Affairs, Korean Journal of Defense Analysis, Economia Exterior (İspanya), Nomos (Japonya), Journal of South Asian and Middle Eastern Studies, Zeitschrift für Türkeistudien makalelerinin yayınlandığı dünyadaki akademik dergilerden bazılarını oluşturuyor.

Dünya Sanat ve Bilim Akademisi Üyesi, Asya Bilim Akademileri ve Cemiyetleri Birliği (AASSA) Seçilmiş Başkanı (President-Elect) ve Akdeniz Akademileri Birliği (EMAN) Başkan Yardımcısı olan Prof. Yurdusev, ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.