TÜBA Üyeleri AASSA Komitelerine Seçildi

TÜBA Üyeleri AASSA Komitelerine Seçildi

TÜBA Asli Üyeleri Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan, Prof. Dr. Ekrem Savaş, ve TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu, Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği’nin (The Association of Academies and Societies of Sciences in Asia - AASSA) 23 Eylül 2019 tarihinde Seul’de gerçekleşen Yönetim Kurulu Toplantısı’nda AASSA Komitelerine seçildi.

Prof. Gürsan 2017 yılında seçildiği AASSA "Bilim ve Mühendislikte Kadın (Women in Science and Engineering-WISE) Komitesi"ne yeniden seçilirken, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Savaş, AASSA “Bilim Eğitimi Komitesi”ne, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Tatoğlu ise “Sürdürülebilirlik Komitesi”ne üye seçildi.

AASSA ve Kore Bilim ve Teknoloji Akademisi’nin (The Korean Academy of Science and Technology-KAST) 23-25 Eylül tarihlerinde ortaklaşa düzenlediği bölgesel çalıştayla birlikte yapılan toplantıda TÜBA Asli Üyesi ve AASSA Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev de yer aldı. “Crop Biotechnology for Sustainable Agriculture” konulu bilimsel çalıştaya Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Türkan’ın yanı sıra 11 farklı ülkeden 22 bilim insanı tebliğ ile katıldı. Toplantılara katılan Prof. Yurdusev, Yönetim Kurulu toplantısında komitelere seçilen iki TÜBA üyesiyle birlikte AASSA komitelerinde toplamda üç Akademi üyesinin bulunduğunu ifade etti. Daha önce Women in Science and Engineering Komitesine TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Kadriye Arzum Erdem Gürsan'ın üye seçildiğini belirten Prof. Yurdusev, AASSA ile TÜBA ilişkisinin oldukça verimli olduğunu belirtti ve AASSA’nın 2018 yılında yayımladığı Asya’daki seçkin 50 bilim kadını derleme kitabında TÜBA Asosye Üyesi Prof. Dr. Hayrünnisa Bolay Belen’in de yer aldığını hatırlattı.

İlgili Fotoğraflar