TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Gazi Huri “ABJS Üyesi” Seçildi

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Gazi Huri “ABJS Üyesi” Seçildi

2018 TÜBA-GEBİP Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi Travmatoloji ABD Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gazi Huri "Kemik ve Eklem Cerrahları Derneği” (Association of Bone and Joint Surgeons-ABJS) Üyesi seçildi.

Kemik boyunu günde 1 milimetre ve toplamda 4 santimetreye kadar uzatan icadı ile uluslararası patent alarak adını tıp literatürüne yazdıran Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Dr. Gazi Huri, dünyada ortopediye yön veren cerrahların yer aldığı ABJS’ye üye seçildi.

Doç. Dr. Gazi Huri kimdir?
Dr. Gazi Huri, 1997-2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakütesi’den “Onur Listesi” ne girerek mezun oldu ve 2003-2008 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanlık Eğitimini başarı ile tamamladı. Uzmanlık eğitimi süresince Zürih Üniversitesi’nde Mikrocerrahi eğitimi ve Viyana Tıp Fakültesi’nde Kas İskelet Tümör Cerrahisi ile ilgili çalışmalarda bulundu. 2009-2010 yılları arasında Gölcük Askeri Hastanesi’nde askerlik görevini tamamladıktan sonra, Çukurova Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Öğretim Üyesi olarak atandı. 2012-2014 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde Dünya’nın önde gelen Tıp Fakültelerinden olan “Johns Hopkins Üniversitesi” Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı “Omuz ve Spor Cerrahisi” kliniğinde araştırmacı doktor olarak çalıştı ve bu süre içerisinde önemli araştırmalar ve projeler yaptı.

2016 yılında kendisi koordinatörlüğünü yaptığı Avrupa Birliği (EU) Komisyonu, T.C. Avrupa Birliği Bakanlğı ve T.C. Ulusal Ajans destekli “European School for TRaining in Orthopaedics (ESTRO) project European Union, European Commission, ERASMUS + KA2Strategic Partnerships in the field of Education, Training and Youth programme 2016-2018” projesi Avrupa genelinde eğitim veren 300’e yakın öğrencisi olan “Avrupa Ortopedi ve Travmatoloji “ Okulunu kurdu. Bu okul bünyesinde Türkiye’nin başkanlığında İtalya, Avusturya ve Fransa da aktif partner olarak yer aldı. Ayrıca “Fonksiyonel Yapay Kemik Dokularının in vivo İncelenmesi”, “Yeni Nesil Hareketli Kemik Plağının Hayvan Modelinde Değerlendirilmesi”, “Kemik Rejenerasyonunda Alkalen Fosfataz, Osteokalsin ve Tip”1 Prokollajen Peptid Düzeylerinin İncelenmesi”, “Farklı Üç Boyutlu Yapıdaki Doku Mühendisliği İskelelerinin İncelenmesi”, “Büyüme Faktörü İçeren Kitosan Doku Desteklerinin Tavşan Pelvis Modelinde İncelenmesi” ve “Gelişmekte Olan Tavşanlarda Femoral Troklear Oluğun Patellar İnstabilite Sonrası Gelişimi” başlıkları altında TÜBİTAK ve üniversiteler destekli birçok projede yürütücü ve araştırmacı olarak görev aldı.

Dr. Huri’nin ABD, Avrupa, Japonya ve Türkiye’de aldığı “Bone plate” başlıklı 4 patenti ve “Cerrahi kıalvuz” isimli 1 adet patent başvurusu bulunuyor. Bu patentleri “International Federation of Inventors' Associations (IFIA)” ve “Istanbul International Inventions Fair - ISIF'16” kongrelerinden “En İyi Akademik Buluş” ve “ En İyi Patent” ödüllerini aldı. 14 defa yapmış olduğu çalışmalar ile ödüle layık görülen Dr. Huri 2018 yılında Dünya’nın en prestijli “Ortopedi ve Travmatoloji Birliği olan Amerika Ortopedi Akademisi” (American Academy of Orthopaedics Surgeon) 2018 yılı Uluslararası Genç Cerrah bursuna layık görülmüş ve “Stanford Universitesi”nde davetli öğretim üyesi olma hakkının kazandı.

Uluslararası “Science Citation Index” veya “Scopus” ta taranan 38 makale, 27 Bildiri, 14 Kitap bölümü bulunan Dr. Huri, 2017 yılında Dünya’nın önde gelen Tip Yayınevlerinden biri olan Springer-Verlag tarafından basılmış “The Shoulder ISBN-13: 978-3319519777” başlıklı kitabı ile ülkemizde omuz cerrahisinde önemli katkı sağlıyor.

2012-2014 yılları arasında A.B.D. de Johns Hopkins Üniversitesi Ortopedi veTravmatoloji Anabilim Dalı, Omuz Cerrahisi Bölümü’nde “Ters Omuz Protezi” ile ilgili gerek klinik gerekse Biyomekanik çalışmalarda bulunduve yayınlarını Ortopedi ve Travmatoloji Biliminde öncülük eden Journal of Bone and Joint Surgery-Am, American Journal of Sport Medicine gibi etki değerleri yüksek dergilerde yayımlandı.

Ulusal düzeyde 17 bilimsel makale, 45 bildiri ve 10 kitap bölüm yazarlığı bulunuyor.

Dr. Huri ortopedik cerrahide cerrahi süreyi kısaltan, cerrahın hata yapma ihtimalini azaltmayı amaçlayan “üç boyutlu kılavuz / 3D guide” sistemlerinin tasarlanması ve geliştirilmesi üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra Avrupa Genç Ortopedi Federasyonu Başkanlığım döneminde başlatmış olduğu Avrupa Ortopedi Okulu projesi, 2016 yılında Türkiye başkanlığında ve Dr. Huri’nin koordinatörlüğünde “European School for Training in Europe” (Number:2016-1-TR01-KA203-035063) başlığı ile Avrupa Birliği ERASMUS+ projesi olarak destek aldı. Avrupa’nın en önde gelen üniversitelerinden Claud-Bernard University of Lyon, Fransa, University of Bologna, İtalya ve Krem University, Avusturya resmi partner olarak yer alıyor.