TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Başar’a IEEE’den “En İyi Genç Araştırmacı Ödülü”

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Başar’a IEEE’den “En İyi Genç Araştırmacı Ödülü”

TÜBA-GEBİP Üyesi ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Başar, Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) Haberleşme Topluluğu (Communications Society, ComSoc) tarafından Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi’ndeki “En İyi Genç Araştırmacı Ödülü”ne (Best Young Researcher Award for the Europe, Middle East, and Africa Region) layık görüldü.

2010 yılından bu yana ilgi alanlarındaki araştırmalarıyla öne çıkan 35 yaş altındaki araştırmacılara verilen Ödül’ün Türkiye’deki ilk sahibi Dr. Başar, IEEE üyesi adayları arasından seçilen tek bilim insanı oldu.

Doç. Dr. Ertuğrul Başar kimdir?
Lisans derecesini 2007 yılında İstanbul Üniversitesi (İÜ) Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise sırasıyla 2009 ve 2013 yıllarında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden aldı. Dr. Başar, 2011-2012 yıllarında Princeton Üniversitesi (ABD), Elektrik Mühendisliği Bölümü’nde ziyaretçi araştırmacı olarak bulundu. 2009-2018 yılları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nde görev yaptı.

Gelecek nesil (5G ve ötesi) telsiz haberleşme sistemleri, çok-girişli çok-çıkışlı sistemler, indis modülasyonu, uyarlanabilir akıllı yüzeyler ile haberleşme, haberleşme için işaret işleme ve görünür ışıkla haberleşme üzerine çalışan Dr. Başar, IEEE Communications Letters dergisinde kıdemli editör, IEEE Transactions on Communications ve Physical Communication (Elsevier) dergilerinde ise editör olarak görevini yürütmeye devam ediyor.

2016 yılında IEEE kıdemli üyesi (Senior Member) olan Dr. Başar’ın ayrıca saygın uluslararası dergi ve konferanslarda 120’e yakın yayını olup bu yayınları 3400’ün üzerinde atıfı bulunuyor. Diğer yandan ise; 2018 ODTÜ Mustafa Parlar Vakfı Araştırma Teşvik Ödülü, 2018 Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanları Ödülü (BAGEP), 2017 IEEE Türkiye Teşvik Ödülü, 2016 International Conference on Communications En İyi Makale Ödülü ve 2013 Yılı İTÜ En İyi Doktora Tezi Ödülü sahibidir.

2017 TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Ertuğrul Başar, halen Koç Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde çalışmalarını sürdürüyor ve Haberleşme Araştırma ve İnovasyon Laboratuvarı’nı (CoreLab) yönetiyor.