TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Ceyda Açılan Ayhan’a “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Destek Ödülü”

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Ceyda Açılan Ayhan’a “Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Bilimsel Araştırma Destek Ödülü”

TÜBA GEBİP Üyesi ve Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ceyda Açılan Ayhan, Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Tıp Ödülleri kapsamında verilen Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi oldu.

Eczacıbaşı Topluluğu’nun 1959 yılında tıp alanında başlattığı ödüllendirme ve destek geleneğinin 60. yılında; 9 Ekim günü düzenlenen törenle 'tıp bilim', 'tıp teşvik', 'bilimsel araştırma destek ve tıp öğrencileri proje' ödülleri sahiplerine takdim edildi. TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Turgay Dalkara’nın başkanlığını yaptığı Değerlendirme Kurulu’nun kararıyla bu seneki Tıp Onur Ödülü’nün sahibi Prof. Dr. Marsel Mesulam oldu. Evrensel bilime en üst düzeydeki katkıları ve Türkiye'deki pek çok akademisyen ve bilimsel etkinliğe verdiği yakın destek nedeniyle Tıp Onur Ödülü’ne layık görülen Prof. Dr. Mesulam, davranış nörolojisi ve demans (bunama) biyolojisi alanlarında yaptığı çığır açıcı buluşlarıyla tüm dünyada tanınan başarılı bilim insanları arasında yer alıyor.

Bilimsel Kurul’un 2019 ödüllerine yapılan başvuruları değerlendirmeleri sonucunda, Hacettepe Tıp Fakültesi mezunu, Johns Hopkins Üniversitesi Nöromusküler Bölümü Direktörü, American Neurological Association ve Peripheral Nerve Society yönetim kurulları üyesi ve Toxic Neuropathy Consortium’da başkan yardımcısı olarak görev yapan Prof. Dr. Ahmet Höke Tıp Bilim Ödülü’nü kazanırken, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’nda çalışmalarını sürdüren Doç. Dr. Uğur Canpolat Tıp Teşvik Ödülü’nün, Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak görev yapan Doç. Dr. Ceyda Açılan Ayhan da Bilimsel Araştırma Destek Ödülü’nün sahibi oldu. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyetinin ardından Almanya Heidelberg Üniversitesi’nde intern olarak görev yapan Sena Alptekin ise, Tıp Öğrencileri Proje Ödülü’ne değer bulundu.