TÜBA Asli Üyesi Prof. Safran, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Getirildi

TÜBA Asli Üyesi Prof. Safran, Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına Getirildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, TÜBA Asli Üyesi ve YÖK Denetleme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Safran ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Mahmut Özer Milli Eğitim Bakan Yardımcılıklarına getirildi.

Prof. Dr. Mustafa Safran kimdir?
1958 yılında Kastamonu'da doğdu. 1979’da Erzurum Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde lisans eğitimini, 1989’da Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde doktorasını tamamladı, 1993’te doçent, 1999 yılında profesör oldu.

1989-1990 yılları arasında Ankara Eğitim Yüksek Okulu Müdür Vekilliği, 1989-1993 yıllarında Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 1990-1992 yılları arası Ankara Eğitim Yüksek Okulu Müdürü oldu. Yine 1992-1993 yıllarında Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. Aynı yıllarda Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliği Bölüm Başkanlığı görevindeydi. Ardından bir yıl boyunca Gazi Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı oldu.

1995 yılından 2001 yılına kadar Gazi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı, Kırşehir Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Kastamonu Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi, Gazi Eğitim Fakültesi Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev icra etti. Gazi Eğitim Fakültesi, Orta öğretim Sosyal Alanlar Eğitimi Bölümü, Tarih Eğitimi A.B.D. Başkanı pozisyonlarında toplamda altı yıl çalıştı. 2008- 2011 yıllarında Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı olan, 2010 yılından bu yana da UNESCO Türkiye Milli Komisyon Yönetim Kurulu Üyeliğini sürdüren Prof. Safran, bir dönem Kastamonu Üniversitesi Rektör Vekili görevini üstlendi. 2016 yılına kadar YÖK Başkan Danışmanlığı yaptıktan sonra 2 Kasım 2016 itibarıyla YÖK Denetleme Kurulu Üyeliğine atandı.

1984 yılından bu yana Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi, Tarih Eğitimi A.B.D. Öğretim Üyesi görevini sürdüren, ulusal ve uluslararası alanda pek çok proje yürüten Prof. Dr. Mustafa Safran, 2012 yılında TÜBA Asli Üyesi seçildi ve TÜBA-Bilim Eğitimi Çalışma Grubu yürütücülüğü görevini yaptı.