TÜBA Asli Üyesi Prof. Ersöz’e Avrupa Komisyonu’ndan Büyük Destek

TÜBA Asli Üyesi Prof. Ersöz’e Avrupa Komisyonu’ndan Büyük Destek

Avrupa Komisyıonu, TÜBA Asli Üyesi ve Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ün “Twinning” projesini destekleme karar aldı.

Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği (COST) Bilim Komitesi üyesi de olan Prof. Dr. Mustafa Ersöz’ün Mükemmeliyetin Yayılımı ve Katılımın Genişletilmesi alanında sunduğu “EngSurf-Twin: Reinforcing the Scientific Excellence of Selcuk University in Engineered Surfaces and Films for Emerging Technologies” başlıklı “Twinning” projesi; nanoteknoloji alanında nano boyutta ölçeklemeyi hedefliyor. Proje aynı zamanda nano boyutta cihazların özel olarak yüzey mühendisliği ile dizayn edilmesi, metal oksit nanoyapı dizilimi, elektronik, kataliz, enerji ve sağlık alanlarında kullanılacak sensörlerin tasarımı ve uygulamasını da amaçlıyor. Uluslararası alanda üst sıralarda ve teknolojide liderlik yapan İrlanda'daki Trinity College of Dublin'deki (AMBER) İleri Malzemeler ve Biyomühendislik Araştırma Merkezi ve İtalya'dan Fondazione Bruno Kessler (FBK) Enstitüsü ise proje ortakları arasında bulunuyor.

Proje faaliyetleri içerisinde; Selçuk Üniversitesi, Kimya, Fizik, Biyoloji, Biyoteknoloji, Biyokimya ve Malzeme mühendisliği alanlarında çalışan araştırmacıların, nanoteknoloji, biyoteknoloji, yüzey mühendisliği, sensör geliştirilmesi alanlarında araştırma yapmaları ve uluslararası proje geliştirme ve yönetme deneyimlerini kazanmaları sağlanmış olacak. Selçuk Üniversitesi araştırmacıları ve proje ortakları bilim insanları ile birlikte ortak araştırma, çalıştay, yaz okulu ve yerinde eğitim faaliyetlerini kapsıyor. 3 yıl sürecek olan, Selçuk Üniversite’nin nano-imalat, sensör, akıllı malzemeler, mikrosistemler alanında bilimsel mükemmelliğin geliştirilmesi ve yenilik kapasitesinin geliştirilmesi hedefleniyor. Proje sonucunda Selçuk Üniversitesi’nin bilimsel araştırma kapasitesi, uluslararası proje geliştirme ve uluslararası projelerde ortak olması yanında etki faktörü yüksek dergilerde yayın yapma kapasitesi geliştirilerek, Selçuk Üniversitesi’nin araştırma ve yenilik kapasitesinin artırılmasına, araştırmacı profilinin iyileştirilmesi ile dikey büyümesine katkı sağlanarak nanoteknoloji ve biyoteknoloji alanında Avrupa ve uluslararası seviyeye yükseltilmesi planlanıyor.