AASSA’nın Seçilmiş-Başkanı TÜBA Asli Üyesi Prof. Ahmet N. Yurdusev Oldu

AASSA’nın Seçilmiş-Başkanı TÜBA Asli Üyesi Prof. Ahmet N. Yurdusev Oldu

TÜBA’nın üyesi olduğu Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği’nin (The Association of Academies and Societies of Sciences in Asia-AASSA) 5. Genel Kurulu 15 Ekim 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleştirildi. Genel Kurulda yapılan yeni Yönetim Kurulu seçimlerinde TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev’in AASSA’nın Seçilmiş-Başkanı (President-Elect) oldu. 2021-2024 dönemi için AASSA Seçilmiş-Başkanı olan Prof. Dr. Yurdusev, 2024-2027 döneminde AASSA Başkanlığını (President) üstlenecek.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker TÜBA’nın yürüttüğü bilim diplomasi çalışmaları ile uzun soluklu çabalarının verimli bir sonucu olarak seçim sonucundan mutluluk duyduğunu belirtti ve “Prof. Ahmet Nuri Yurdusev Hocaya yeni görevinde başarılar diliyor, tebrik ediyorum. ASSSA başta olmak üzere uluslararası alanda ortak birçok çalışmaya imza atacağımıza inanıyorum. Bu sürece katkıda bulunan TÜBA Şeref Üyesi Prof. Dr. Namık Kemal Aras Hocamız başta olmak üzere tüm emeği geçen üyelerimize katkı ve desteklerinden dolayı da teşekkür ederim.” dedi.

AASSA yönetimi üyelerle AASSA’nın mali yönetimine ilişkin detayları paylaştı. 5. Genel Kurul boyunca 2018 yılından bu yana gerçekleştirilen bölgesel, ulusal, uluslararası çalışmalar, işbirlikleri, yayınlar ve sonuçları hakkında bilgi verildi. 2018 yılında gerçekleştirilen 4. Genel Kuruldaki seçimlerde Malezya’dan’ın olan Seçilmiş Başkan unvanı üç yıl süresince hizmet vermek üzere Prof. Yurdusev’in oldu.

AASSA’nın yeni yönetim kurulu;

  • Başkan Prof. Dr. Khairul Anuar bin Abdullah - Malezya,
  • Seçilmiş-Başkan Ahmet Nuri Yurdusev – Türkiye (2024-2027 dönemi),
  • Başkan Yardımcısı Satryo Soemantri Brodjonegoro - Endonezya,
  • Prof. AK Azad Chowdhury - Bangladeş,
  • Prof. Mooha Lee – Güney Kore,
  • Prof. Supawan Tantayanon – Tayland,
  • Prof. Tasawar Hayat – Pakistan,
  • Prof. Viktor Bogatav, Rusya Federasyonu

AASSA’nın yeni Seçilmiş-Başkanı Prof. Dr. Ahmet Nuri Yurdusev, TÜBA’nın kuruluşundan bu yana AASSA’nın aktif bir üyesi olduğuna ve değişik yönetim kademelerinde ve komitelerde hep temsil edildiğine işaret ederek, AASSA’da Seçilmiş-Başkan olarak TÜBA’yı ve ülkemizi temsil etmekten onur duyduğunu, Başkan Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve tüm TÜBA ailesine destekleri için teşekkür ettiğini söyledi.

İlgili Fotoğraflar