TÜBA Üyelerine ‘TÜBİTAK 2014 Yılı Bilim ve Teşvik Ödülleri’ Verildi

TÜBA Üyelerine ‘TÜBİTAK 2014 Yılı Bilim ve Teşvik Ödülleri’ Verildi

TÜBİTAK 2014 Yılı Bilim ve Teşvik Ödülleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine verildi.

TÜBİTAK, kuruluş kanununda yer alan “bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek ve bu amaçla ödüller vermek” hedefiyle her yıl “Bilim”, “Özel” ve “Teşvik” olmak üzere üç dalda ödül veriyor. TÜBİTAK Bilim Kurulu tarafından 2014 yılında 3 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 14 Teşvik Ödülü verilmesine karar verildi.

2014 Yılı TÜBİTAK Bilim Ödülleri’ni mühendislik bilimleri alanında TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Timur Doğu, sağlık bilimleri alanında TÜBA Asli Üyesi ve aynı zamanda Konsey Üyesi Prof. Dr. H. Fahrettin Keleştemur ve sosyal bilimler alanında Prof. Dr. Zeynep Aycan kazandı.

2014 Yılı TÜBİTAK Özel Ödülleri ise, temel bilimler alanında Doç. Dr. Çağan H. Şekercioğlu ve sağlık bilimleri alanında Prof. Hayat Önyüksel’e verilecek.

Teşvik Ödülleri ise; Temel bilimler alanında; 2014 TÜBA-GEBİP Üyesi Yrd. Doç. Dr. Bülend Ortaç, 2010 TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Emrah Özensoy ve Prof. Dr. Okan Zafer Yeşilel’e, mühendislik bilimleri alanında; 2008 TÜBA-GEBİP Üyesi Prof. Dr. Özgür Barış Akan’a, Yrd. Doç. Dr. Özgür Ergül, Doç. Dr. Önder Özgener, Doç. Dr. Hüsnü Emrah Ünalan ve 2012 TÜBA-GEBİP Üyeleri; Doç. Dr. Mustafa Şahmaran ile Yrd. Doç. Dr. Tamer Uyar’a, sağlık bilimleri alanında; Prof. Dr. Mehmet Cansev, Doç. Dr. Mehmet Kanbay ve Prof. Dr. A. Mecit Kantarcı; sosyal bilimler Doç. Dr. Fuat Balcı ve 2009 TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Bahar Rumelili Sancak’a verildi.