TÜBA Mensuplarına TÜBİTAK’tan Ödül

TÜBA Mensuplarına TÜBİTAK’tan Ödül

2013 Yılı TÜBİTAK Bilim, Özel, Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü sahiplerini buldu.

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime uluslararası düzeyde önemli katkılar sağlaması nedeniyle Mühendislik Bilimleri alanında Bilim Ödülü’ne TÜBA eski Asosiye üyesi ve TÜBA-GEBİP Ödül Sahibi Prof.Dr.Alphan Sennaroğlu, layık görüldü.

 

Ülkemizde yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip bilim insanlarına verilen Teşvik Ödülü’nü ise Temel Bilimler alanında TÜBA-GEBİP Ödül Sahibi Yrd.Doç.Dr, İnanç Adagideli,  Yrd.Doç.Dr. Mustafa Özgür Güler ve Yrd.Doç.Dr. Coşkun Kocabaş; Mühendislik Bilimleri alanında Doç.Dr. Selçuk Aktürk, Yrd.Doç.Dr. Seda Keskin Avcı ve Yrd.Doç.Dr. İbrahim Burç Mısırlıoğlu kazandılar.

Yıllar itibariyle dönüşümlü olarak verilmekte olan ve 2013 yılında biyoloji alanında verilen TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü’nü ise TÜBA-DSAP bursiyeri Doç.Dr.Turgay Ünver kazandı.

 

TÜBİTAK Bilim, Özel ve Teşvik Ödülleri ile TÜBİTAK- TWAS (Gelişmekte Olan Dünya İçin Bilimler Akademisi) Teşvik Ödülü kapsamında; 2013 yılında 2 Bilim Ödülü, 2 Özel Ödül ve 11 Teşvik Ödülü ile 1 TÜBİTAK-TWAS Teşvik Ödülü verildi. Toplamda verilen 16 ödülün 8’ini yukarıda isimleri geçen TÜBA ailesinden bilim insanları aldı. Ayrıca, Sağlık Bilimleri alanında Bilim Ödülünü Prof.Dr.Cihan Yurdaydın; Özel Ödülü Mühendislik Bilimleri alanında Prof.Dr.Yük.Müh. Yusuf Altıntaş ve  Sosyal Bilimler alanında Prof.Dr.M. Utku Ünver; Teşvik Ödülünü, Temel Bilimler alanında  Doç.Dr. Sibel Akar ve Doç.Dr. Zübeyir Çınkır; Mühendislik Bilimlerinde Doç.Dr. Haluk Külah; Sağlık Bilimlerinde Prof.Dr. Münire Erman Akar ve Doç.Dr.Zekai Halıcı almıştır. 

 Ödül alan bilim insanlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.