TÜBA ile Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arasında Akademik İş Birliği Protokolü

TÜBA ile Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü Arasında Akademik İş Birliği Protokolü

TÜBA ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü arasında Araştırma, Geliştirme, Eğitim ve Uygulama Merkezi (ARGEM) Akademik İş Birliği Protokolü 10 Kasım 2021 tarihinde imzalandı.

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün imzasıyla hayata geçilen protokol sayesinde; ARGEM’de eğitim alan özel yetenekli öğrenciler ve bu merkezlerde görev yapan öğretmenlerin TÜBA’nın bilim eğitimleri, çalışma grupları ve akademik imkân ve deneyimlerinden yararlanılmasını sağlamak üzere çalışmalara başlanacak.

Konu hakkında konuşan Prof. Şeker MEB ile başlayan iş birliği faaliyetinin TÜBA Üyeleri ve MEB uzmanlarıyla birlikte yürütüleceğini böylece önemli sonuçlara ulaşacağından emin olduğunu ifade etti. “TÜBA’nın uzun yıllardan bu yana yürüttüğü Bilim Eğitimi Projesi, düzenlenen etkinlikler yoluyla bilim insanlarının konuyla ilgili yerli ve yabancı uzmanların, bilim eğitimine hevesli öğretmen gruplarının doğrudan bir araya gelmesini sağlıyor. Bu doğrultuda ise internet üzerinden kolay erişilecek örnek uygulamalar ve materyaller sunarak öğretmenlere destek sağlayacak bir internet portalı oluşturmayı; özetle sorgulama-temelli eğitim kavramını ve uygulamalarını ülkemizde yaygınlaştırmayı, bilim insanlarını gençlere tanıtmayı hedefliyor. Protokol kapsamında ARGEM’i Bilim Eğitimi Programı hakkında bilgilendirecek olan TÜBA tarafından ARGEM’de görev yapan öğretmenlere uygulamalı bilim eğitimi verilmesi planlanıyor. Diğer yandan ders materyali hazırlanması ve ders içeriklerinin geliştirilmesi kapsamında TÜBA, ARGEM’e bilimsel danışmanlık hizmeti verecek, bünyesindeki çalışma gruplarının bilimsel literatüründen ARGEM öğrenci ve öğretmenlerinin yararlanmasını sağlayacak. Ulusal ve uluslararası proje ve yarışmalara katılan ARGEM öğrencilerine danışmanlık desteğinin yanı sıra ARGEM’de TÜBA üyelerince “TÜBA Tematik Bilim Söyleşileri” de gerçekleştirilecek.” dedi.