TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Tamer Önder’e İBG’den “Bilim Madalyası”

TÜBA-GEBİP Üyesi Doç. Dr. Tamer Önder’e İBG’den “Bilim Madalyası”

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezi’nin (İBG) 10 Kasım günü Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak üzere düzenlenen “10 Kasım İBG Bilim Günü”nde ilk kez verilen “Bilim Madalyası”, Türkiye Bilimler Akademisi Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı Programı (TÜBA-GEBİP) Ödülü sahibi ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tamer Önder’e takdim edildi.

Program, Prof. Dr. Mehmet Öztürk’ün karşılama konuşması ve ardından Piyanist Arya Su Gülenç’in konseriyle başladı.

Atatürk'ü vefatının 81. yıl dönümünde bilimle anmak amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe; TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil “Architectural Regulation is Central for Homeostasis” konferansını verdi. Dr. Kıvanç Birsoy ise “What cancer cells eat” Dr. Mustafa Diken “RNA Based Vaccines for Cancer Immunotherapy” adlı sunumlarını gerçekleştirdiler. Öğleden sonra ise Prof. Dr. Banu Onaral’ın “Bağımsızlık Seferberliğimizin İkinci Yüzyılında Akıl Çağını Yakalayan, Aşan Türkiye” başlıklı konuşması ile başladı, Doç. Dr. Emine Eren Koçak’ın “Psikiyatri ve Nörobilim”, Dr. Onur Başak’ın “Origins of the Brain Mosaic” sunumlarıyla devam etti.

Konferans ve konuşmaların ardından İBG Bilim Madalyası Ödül Töreni’nde madalyanın sahibi Doç. Dr. Tamer Önder bilimsel konuşmasını yaptı.

İlgili Fotoğraflar